25 april 2019, door Lieve Gorter

Nature’s calling! 3 x jezelf onderdompelen in bloemen en planten

25 april 2019, door Lieve Gorter

Nature’s calling! 3 x jezelf onderdompelen in bloemen en planten

We blijven nog even in die bloemige sferen, want ach, het is immers het seizoen. En omdat we daar nou eenmaal dol op zijn ook. Binnen in huis, buiten in je tuin of balkon óf zoek die bloemige taferelen op een andere manier op (hoe dan horen we je denken, komen we hieronder op terug). Betekent dus overal waar je gaat of staat omringd kan zijn door bloemen en planten. Nature's calling!

Green stories

Green stories

Hadden eerder gehoord van Green Stories, dan had gros van onze binnenplanten het waarschijnlijk overleefd en hadden we van het geld dat we uit hadden gespaard een ticket naar, zeg, de Bahama’s gekocht. AL die grote, kleine, geliefde, tropische en ze-zeggen-dat-deze-niet-stuk-kunnen planten zijn definitief de deur uit: bij ons alleen nog maar Green Stories en hun slimme en smaakvolle plant-oplossingen over de vloer. In het (veel te) kort komt het hier op neer: de dames van Green Stories leveren planten voor in huis op de manier waarop kantoorpanden al jaren van groen worden voorzien: planten op hydrocultuur. Dat zijn van die kleine korrels, je kent ze wel. Hydroplanten zijn sterker en door de watermeter zie je precies wat ze nodig hebben. Iets duurder dan een ‘normale’ plant, ja, maar goedkoop is niet voor niks duurkoop. Dit systeem was jarenlang voorbehouden aan suffe kantoorpanden tot Green Stories op het briljane idee kwam om een en ander te ‘verhippen’. Want planten zijn cool. Altijd al geweest. Een en ander kwam in een slim jasje: op de website kun je in drie tot de verbeelding sprkende sappen de plant(en) van je voorkeur bestellen. We komen er nog op terug maar we already go you hooked, didn’t we?

Zomerbloeiers bij Intratuin

Zomerbloeiers bij Intratuin

Elk jaar is er een thema te vinden in een tuincentrum. De Jungle fever is wat gezakt en het mag allemaal wat bloemiger. Of wacht even, het is alles of niets qua bloemen dit jaar, volgens Intratuin! Go wild met bloemen in je tuin of op het balkon. Op elk potje past een dekseltje (uitspraak kennen we langer dan vandaag). Maar in een potje passen ook heel veel plantjes. Ha, niet geheel onbelangrijk om te weten gezien het thema Zomerbloeiers. Neem een grote pot, tien verschillende bloemen en let the oppotten begin. Een lust voor het oog en een instant zomergevoel rijker. Geen groene vingers? Laat je pot dan oppotten bij een Intratuin bij jou in de buurt. Dit kan tot en met 12 mei.
www.inspiratie-intratuin.nl

Camptoo: kamperen in de natuur

Camptoo: kamperen in de natuur

Camptoo ken je misschien al. Die fijne site waar je caravans, campertjes en vouwwagens kan huren voor een tripje. Die huur je dan van de eigenaar zelf. Je haalt de camper op bij de eigenaar en levert deze daar ook weer in. Handig en wat vooral leuk is, is de persoonlijke touch! Ver weg of dichtbij, dat mag je zelf bepalen. Ideaal om de natuur op te zoeken op een mooie camping ergens. En vooral nu ideaal om de bollenstreek te ontdekken. Of ga in de zomer richting de duinen of de Veluwe voor de prachtige natuur.
www.camptoo.nl