Nederland, Zandvoort3 augustus 2016, door Maartje

3 x wifi in Zandvoort

Nederland, Zandvoort, 3 augustus 2016, door Maartje

3 x wifi in Zandvoort

We riepen het hier al eerder, en we roepen het rustig nog een paar keer: Zandvoort is niet voor het pleps, toeristen of ongeinspireerde dagjesmensen, mocht je dat nu nog steeds denken. Neen, Zandvoort is één van de fijnste badplaatsen van het land. Omdat het er zo lekker easy going is en bovenal omdat je geen badplaats in Nederland zo gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken (lees: met de trein en een behapbaar stukje lopen). Kun je mooi zonder al te veel hassle je laptop meenemen (voor een dagje werken aan het strand. Hallo another day at the office. Hallo inspiratie van buiten de deur). Moet alleen de wifi-verbinding nog een beetje meewerken. Wie, wat, waar en hoe snel? Zochten we uit.

Barts-Boekje-Tent 6

Tent 6, Zandvoort
Treinstation uit, oversteken, stukje naar links, strand op en zie daar, daar hebben we onze strandtentcrush van 2015 Tent 6. In 2016 crushen we lekker nog even door want de zaak is en blijft relaxed, ook deze zomer. Geen (veel te hard) gebonk of de welbekende strandtenten-(en in onze optiek tenenkrommende)-loungemuziek uit de speakers maar easy listening deuntjes met een bite op de achtergrond. In de categorie ‘doe ons die Spotify-lijst’ (Johnny Cash! The Tallest Men on Earth! Van dattum, niet te hard, precies goed). Dat is maar goed ook: kun je je eigen Spotify achterwege laten aangezien de wifiverbinding bij Tent 6 oke is, maar én je mail beantwoorden, buienrader checken, photoshoppen, één en ander aan data versturen, muziek streamen en dat dan allemaal tegelijk, dat gaat niet/ niet heel rap. Kniesoor die er op let want de bediening is dan weer wel razendsnel en knettervriendelijk. Allesfijn, en dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad: dat is verantwoord op alle fronten. Je kunt kiezen uit de goedgevulde vitrine, van de kaart of voor een driegangen-plankjesmenu om te delen. Alles – bijna alles, we hebben heus niet álles geproefd – lekker. Buiten zit je, als ‘ie schijnt, overal in de zon maar een schaduwplekje (want laptop) onder één van de parasols is zo gevonden. Echt rustig zitten doe je binnen: daar is het ruim en op een fijne manier leeg. Kinderen zitten in hun eigen hoek, die kun je opzoeken of ver links laten liggen. Plus: op zondag tussen 15 en 18 uur wordt de Spotify-lijst vervangen door vinyl en zijn de oesters een euro per stuk. strandafgang 6, Boulevard Paulus Loot

Wifiwachtwoord: gewoon Tent 6, geen password
Downloadsnelheid 189,7 Kbyte/sec / Uploadsnelheid 89,9 Kbyte/sec / Connectie 131,0 Conn/min

Score?
Sfeer en service: 9+
Wifi: 7
Eten: 8,5
Instagram-kanon: 7

Ubuntu, Zandvoort
Ongeveer acht minuten wandelen verder van het treinstation – gezien vanaf Tent 6 – staat Ubuntu. Ten eerste vinden we Ubuntu reuzeknap. Planten, vloerkleden, designmeubelen in quasinonchalant gestylde hoekjes, stapel hout voor het haardvuur, een lange aantrekkelijke bar en een stel schommels om de zonsondergang tegemoet te schommelen. Een cadeautje voor de om-je-heen-staar-momenten die ongetwijfeld voorbij gaan komen tijdens een middag op je laptop rammelen. En voor je instagramfeed. Check check check. Ten tweede, en daar gaat het hier om: Ubuntu heeft van alle geteste tenten in Zandvoort het snelste wifi. Daar kun je zelfs een Netflixje op los laten. Moet je wel in de buurt van het paviljoen blijven natuurlijk, maar dat geldt voor alle zaken in deze lijst (dit lijstje). En ach, in de stralende zon kun je toch niks zien op je scherm terwijl je binnen, of onder de overkapping aan de rand van de de zaak, hartstikke prima in de schaduw zit. Minpunten? Ja, toch wel: de tafels staan behoorlijk dicht op elkaar en persoonlijk krijgen we er altijd een beetje de kriebels van als iemand mee kan lezen/ zou kunnen lezen/ het idee dat iemand meeleest. Of meekijkt. Opbouwende kritiek: Ubuntu speelt wel eerder aangestipte loungemuziek. Is oke want zo is de cirkel weer rond: je hoort er niks van als je door je koptelefoon het laatste seizoen House of Cards aan het kijken bent. Hopla. Boulevard Paulus Loot 1, ongeveer in het midden.

Wifiwachtwoord: wortelsap
Downloadsnelheid 2398,4 Kbyte/sec / Uploadsnelheid 159,2 Kbyte/sec / Connectie 517,0 Conn/min

Score?
Sfeer en service: 8
Wifi: 8,5
Eten: 7,5
Instagram-kanon: 9,5

Barts-Boekje-Tijn Akersloot

Tijn Akersloot, Zandvoort
We beginnen onze aloude liefde voor Tijn Akersloot met een minpuntje, dan zijn we daar maar meteen vanaf: lopen vanaf het station van Zandvoort kán wel, kost je alleen ruim een half uur. Dat is niet onoverkomelijk maar je moet er maar net zin in hebben. Bijkomend voordeel is dat je bij Tijn altijd wel een plekje kunt vinden – nog nooit hebben we hoeven wachten, gek genoeg, want gezelligdruk is het steevast, iedere dag van de week, het hele jaar door. Een ander voor- of nadeel, maar net hoe je het bekijkt: Tijn Akersloot is groot en hufterproof, vooral het ruime terras waardoor het één van de beste plekken is voor met kids. Tijn heeft zijn tent echter zo opgezet dat er verschillende hoeken te vinden zijn, voor elk wat wils. Bijvoorbeeld de banken en hoge tafels voor- en achterin de zaak waar je lekker afgezonderd kunt gaan zitten laptoppen. Daar heeft niemand last van je en jij hebt last van niemand. Bovendien werkt binnen de wifi optimaal. Dat is natuurlijk geen verrassing, maar wel goed om te weten. En verder? Verder is Tijn al jaren Tijn. We houden van de barbecue op zondag (je krijgt een kaartje waarvan de kleur communiceert met je keuze. Dat kaartje lever je in bij de BBQ-man die een en ander met veel plezier voor je gaar stookt terwijl jij je bord volschept van de saladebar. Aanrader: de kip. Ook de rest van de week rijden we naar Tijn voor de gefrituurde taco, de burger, de salades, de speciaalbiertjes (het zomerse Jopenbiertje is super!)… Afijn, voor bijna alles wel. Het personeel is altijd behulpzaam en vriendelijk en je wegkijken als je met een koptelefoon in een hoek kruipt, zal niet gebeuren. Boulevard Paulus Loot 1, helemaal aan het einde van Zandvoort Beach

Wifiwachtwoord: pak Surfers Paradise en dan heb je geen wachtwoord meer nodig
Downloadsnelheid enzo? Tegen de tijd dat we bij Tijn Akersloot aankwamen (we begonnen bij George V waar het instagram-kanon door het plafond ging, maar waar verder alles (ver) onder de maat presteerde. En dus laten we George V dit keer even voor wat het is. Vervolgens passeerden nog twee zaken de revue maar die haalden het eigenlijk ook net niet bij deze drie), was de gezelligheid op zijn hoogtepunt en het besef van ‘o we moeten het internet nog testen’, op een dieptepunt. Maar er waren (geloven we) drie streepjes, binnen en buiten, dat is ook wat waard.

Score?
Sfeer en service: 9
Wifi: 7,5
Eten: 8,5
Instagram-kanon: 8

Barts-Boekje-George V

Het idee voor dit testplan? En de vraag om het uit te voeren? Dat kwam niet van ons maar van de mensen van sim only provider Simyo. Waarvan acte en waarvoor dank.