Nederland, Nijmegen11 juli 2023, door Julia Leijzer

3x de beste ijssalon van Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 11 juli 2023, door Julia Leijzer

3x de beste ijssalon van Nijmegen

Als er één ding is waar we in de zomer niet genoeg van kunnen krijgen zijn het ijsjes. Van dat lekkere schepijs waar je de hele dag naar uit kunt kijken en je dan de verschillende smaken al in je mond visualiseert. Eenmaal in de rij begint het te duizelen welke smaken je gaat kiezen, worden het één, twee of drie bolletjes? Ook in Nijmegen heb je een paar flinke parels van ijssalons, nou moet je óók hier nog uit gaan kiezen! Of een tourneetje ijssalons, het mag allemaal.

Voor lekker schepijs naar Italië reizen is niet meer nodig, in deze oudste stad van Nederland haal je goed ijs en dwaal je rond door de gezellige Lange Hezelstraat, struinend langs de waal of door het Kronenburgerpark. Ijsco op de hand en de vakantiedag kan niet meer stuk, en dit gewoon in ons eigen kikkerlandje!

Ijssalon Vincenzo

Ijssalon Vincenzo

Dit is toch wel de bekendste ijssalon van Nijmegen, en niet te missen! Aan het Koningsplein zul je ‘s zomers al verwelkomd worden door de lange rij bij Vincenzo, en dat snappen we. Er is hier namelijk wel een héééle ruime keuze aan smaken. Maar laat je niet afschrikken, want je loopt zo door en het is het wachten zeker waard! Ja, aan één hoorntje ijs heb je hier eigenlijk niet genoeg, want er zijn hier maar liefst 40 (!) verschillende soorten smaken. Zelfs uitschieters als gemberijs, en grapefruitijs zijn het proberen waard. Vandaag gaan we voor pistache, framboos en chocolade per favore! 

Ijssalon Vincenzo

Ijssalon Ghiani

Ijssalon Ghiani

In het gezellige Nijmegen-Oost vind je Ijssalon Ghiani: een écht authentieke Italiaanse ijssalon zoals we het willen. Deze zaak is opgericht door de Italiaan Giovanni Ghiani himself. Deze ijsexpert zit al sinds 1982 in het ijsvak en begon in 1989 een ijszaak voor zichzelf. Sinds 1998 mogen de Nijmegenaren zich gelukkig prijzen met een ijssalon in de stad, en mogen ze genieten van zijn homemade Italiaans schepijs. Un delizioso gelato italiano!

Ijssalon Ghiani

Ijssalon Bloem

Ijssalon Bloem

Deze salon mag ook zeker niet in het Nijmegen-rijtje ontbreken: Bloem Ice & Coffee in de Stikke Hezelstraat. Dit is toch wel een van de mooiste plekken van de stad, en dus dé perfecte plek voor een ijsje. Richard Bloem, de oprichter, heeft op de Carpigiani Gelato University in Italië (ja echt, een school waar je alles leert over gelato-ijs!) zijn kennis over het ijsvak opgedaan. Wat Bloem bijzonder maakt is dat het ijs wordt gemaakt met streekproducten: dagverse melk en vers fruit met het doel: gisteren geplukt, vandaag in het ijs.

Bloem Ice & Coffee