Nederland, Nijmegen25 juni 2023, door Julia Leijzer

Tour de patisserie: de beste patisserieën in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 25 juni 2023, door Julia Leijzer

Tour de patisserie: de beste patisserieën in Nijmegen

Eclairs, bonbons, meringue, chocoladetaart, hmmm… wij zouden het wel weten! Een lekker taartje mag op ieder moment van de dag: ontbijtje met taart? Lunchbreak met taart? Taart mee naar je werk? Zeg ‘t maar! Je moet van ieder moment iets moois maken en we verzekeren je: met een taartje tover je een lach op ieders gezicht. Alleen al de esthetiek van zo’n vitrine vol lekkers is onweerstaanbaar, laat staan de kleurrijke gebakjes waar je dan óók nog eens uit moet kiezen. Nou, als het aan ons ligt neem je een hele verzameling mee hoor.

 

In Nijmegen zit je in ieder geval goed, want er zijn hier de beste patisserieën te vinden! Try them all!

Patisserie Strik Nijmegen

Patisserie Strik Nijmegen

Ken je het gevoel van vroeger: je bent jarig en gaat samen met je familie je favoriete taartje uitzoeken! Maar je kunt eigenlijk niet kiezen en wilt alles proeven, ruiken en meenemen. Dit is precies het gevoel dat je krijgt bij banketbakkerij Strik, want kiezen hier is écht onmogelijk. De zaak is al een jarenlange (sinds 1937) traditie in Nijmegen en opgericht door meneer Strik zelf. Met maar liefst drie locaties in Nijmegen is een bezoekje aan Strik onmisbaar, ze hebben inmiddels liefst drie patisseriewinkels en twee chocolaterie-ijssalons, zowel in het centrum als buiten het centrum. 

Strik

Viennoiserie-patisserie Holy Sweets

Viennoiserie-patisserie Holy Sweets

Hooooly wat is dit een goede zaak! Speaking about een zaak waar je echt je ogen uitkijkt: Holy Sweets. Dit is namelijk niet alleen een patisserie, maar ook een viennoiserie, dít is nou zo’n plek waar je handgemaakte croissants laagje voor laagje kunt analyseren. Hier hebben ze typisch Franse gebakjes zoals brioches en galettes, maar ook pistache en framboos-croissants. Je vindt dit juweeltje in de Houtstraat in het centrum van Nijmegen, niet te missen. Oui oui viennoiserie, un croissant s’il vous plaît!

Holy Sweets

Banketbakkerij-chocolaterie Looijenga

Banketbakkerij-chocolaterie Looijenga

Op de Berg en Dalseweg, een lange straat net buiten de stad vol mooie huizen, vind je banketbakkerij-chocolaterie Looijenga. Hier worden de taartjes pas écht vanuit (familie)traditie bereid: recepten worden al generaties lang met liefde doorgegeven. En, dat is terug te zien: de creaties zijn gemaakt door hun eigen bakkers en zien eruit als kunstwerken. Zonde om op te eten, zou je zeggen? Nou, nadat je van het aanzicht hebt genoten, kan de smaaksensatie beginnen, want jum wat zijn deze gebakjes lekker. Je kunt hier wegdromen bij flinterdunne croissants en creamy macarons tot bruidstaarten en luxe bonbons.

Looijenga

Taartjes van Moes Nijmegen

Taartjes van Moes Nijmegen

Ook de taartjes van Moes mogen in dit rijtje zeker niet ontbreken! Want dit is een ware traktatie en hier maak je ook iemand anders heel blij mee (hint, hint). Hier kun je perfect terecht voor een gelegenheidstaartje, hieronder versta ik persoonlijk dat iedere gelegenheid geschikt is voor een taartje van Moes, dus niet alleen Valentijnsdag, Pasen of Moederdag. Al is het assortiment op deze specifieke dagen wel echt GE-WEL-DIG. Moes is opgericht door Marloes en je vindt haar zaakje aan de Daalseweg in Nijmegen. Een dikke tip zijn de witte-chocolade-pistache-taartjes en de mango-passievruchtmeringue. Maar eigenlijk zou ik zeggen, ga voor de mix en proef alles! 

MoesStadsbakkerij De Bie

Stadsbakkerij De Bie

Niet echt een patisserie, maar een traditioneel pareltje aan de gezellige Lange Hezelstraat is Stadsbakkerij De Bie. Hoewel dit meer een bakkerij is dan een patisserie, mag deze zeker niet ontbreken: je kunt hier terecht voor een ambachtelijk broodje of gebakje voor on the go. Zo ben je hier ook met een gezelschap bestaande uit een niet-zoetekauwen aan het juiste adres. Natuurlijk is mijn dikke tip om één van de authentieke gebakjes mee te nemen en lekker slenterend door de pittoreske straatjes op te smikkelen. 

Stadsbakkerij De Bie