Nederland, Nijmegen7 juli 2023, door Julia Leijzer

De kust van Nijmegen – Zomers vertoeven aan het Waalstrandje

Nederland, Nijmegen, 7 juli 2023, door Julia Leijzer

De kust van Nijmegen – Zomers vertoeven aan het Waalstrandje

De Nijmegenaren prijzen zichzelf enorm gelukkig met hun eigen beach waar ze het liefst de hele zomer van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vertoeven: "Het Waalstrandje". Deze term voor een stadsstrand klinkt misschien klein, maar er is genoeg te beleven voor écht elke leeftijd. Hier zouden ze zeggen: waarom zou je nog op vakantie gaan als je het Ibiza van de stad gewoon op loopafstand van het centrum kunt vinden? 

Wanneer je Nijmegen in komt rijden zul je al een glimpse meekrijgen van deze prachtige natuurplek, vooral 's avonds bij zonsondergang is de glinstering van de waal niet te missen. Met de trein over de spoorburg of per auto over de Waalbrug: als nieuwkomer zul je al snel iets van dit idyllische stukje van de stad zien. Je kunt hier heerlijk pootjebaden in de nevengeulen, picknicken op het strand, sunsets kijken onder het genot van een wijntje, of sporten tijdens de ochtenduren. Kortom, deze plek is zeker een must-visit deze zomer

Het Waalstrand

Het Waalstrand

Het Waalstrand heeft meerdere locaties waar je verschillende activiteiten kunt doen, wij geven je tips voor de beste locaties passend bij jouw interesse. Zo hoef je niet lang te sjokken maar ben je meteen op de goede plek! Voor een dagje relaxen op een kleedje aan het water, kun je het beste naar de vele strandjes aan de overkant van de wiebelbrug (op deze route vind je ook nog mooie woonboten!). Als je zin hebt in wat meer gezelschap, dan is de overkant van de Waalbrug een goede plek; hier is het vaak heel druk in de zomer. Als je wat minder bent van de kleedjes en wat meer van de comfy stoelen, dan is het verstandig om aan de stadskant te blijven. Blijf in de buurt van de terrassen.

Interesting note: net zoals in het buitenland kun je het beste zelf op zoek gaan naar een mooi plekje, dan vind je vaak de beste! Alleen dan zonder de uitgebreide hike.

Sportieve activiteiten

Sportieve activiteiten

Sporten aan het water met een briesje, klinkt dat niet heerlijk? Hier hoef je helemaal niet ver voor te reizen hoor! Aan de waal in Nijmegen worden yogalessen gegeven, zie jij jezelf al lekker ontspannen je dag beginnen in de natuur? Ook voor de energieke sporters ons worden er vaak bootcamplessen georganiseerd of uitgebreide workouts. En, als je uitgeput en sweaty bent, duik je meteen het water in voor wat verkoeling.

Ook suppen behoort tot de populaire activiteiten aan de waal. De rand van de stad verkennen op het water, net de zee!

Food with a view

Food with a view

Aan de Waalkade hoef je geen honger te lijden, want of je nou op zoek bent naar een uitgebreid diner of wat snacks on the beach, het is allemaal mogelijk. Voor de grote eters zijn er tal van restaurants aan het water waar je kunt eten with a view. Maar als je toch al in de holiday vibes zit, zouden wij zeggen: ga een lekker drankje doen bij De Kaaij. Low key met de voetjes in het zand genieten van de zomer en lekkere beats, een beetje hippie vibes moet kunnen toch?

De Kaaij

Zomerfeesten aan de Waal

Zomerfeesten aan de Waal

De zomer in Nijmegen is sowieso al een hele ervaring, voor de mensen die op zoek zijn naar rust maar ook voor degene die op zoek zijn naar gezelligheid en feest. Heb je al wel eens van de Vierdaagsefeesten gehoord? Als je van drukte houdt is dit the place to be. Hier worden gedurende deze week een hoop evenementen en feesten georganiseerd zowel overdag als ‘s avonds. Dit is van 15 juli t/m 21 juli. Het jaarlijks terugkerende evenement trekt bezoekers van over de hele wereld, en de Waal is a big part of it. Aan het waalstrandje liggen om even te escapen aan de drukte, het kan. Aan het waalstrandje liggen om te socializen, het kan ook.

 

Met de kids

Met de kids

Ook wanneer je een zomers dagje met de kids op stap wilt is het waalstrandje een heerlijke plek. Zandkastelen bouwen, stenen zoeken, ijsjes eten, boten kijken en een beetje dobberen op het water. Héérlijk! Let op: dit is geen plek waar je ver kunt zwemmen! Er staat een sterke stroming dus het is goed oppassen geblazen.