Nederland, Nijmegen8 juni 2023, door Julia Leijzer

De zonnigste koffiespots in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 8 juni 2023, door Julia Leijzer

De zonnigste koffiespots in Nijmegen

Hoe we koffie het liefst drinken? Buiten in het zonnetje natuurlijk, zodat je ook nog je nodige vitamine D te pakken hebt. Wij helpen je een handje en zetten de zonnigste koffiespots in Nijmegen op een rijtje; zo hoef je niet urenlang te dwalen, maar zit je meteen goed.

Op zoek naar een bakkie in de zon in de oudste stad van Nederland? We got your back.

 

Billy's Coffee

Billy's Coffee

Vers van de pers, en nu al een hotspot (juni 2023)! Ook de nummer één plek als het om een zonnig terras en lekkere koffie gaat. In het altijd gezellige Nijmegen-Oost, net buiten de drukte, kun je bij Billy’s urenlang genieten van de zonnestralen. Hier serveren ze specialty coffee en heerlijke ontbijtjes en lunch. Ook de huisgemaakte taartjes zijn zeker een aanrader! Try de meringue/passievrucht en je bent verkocht. Oh, en de chai latte! 

Een blikje naar binnen werpen is ook zeker de moeite waard want het kleurrijke interieur moet je gezien hebben!

Billy’sBairro Alto

Bairro Alto

Een all-time favorite is Bairro Alto, midden in het centrum van Nijmegen maar een beetje verstopt achter de grote markt. Hier ontvlucht je de stadsdrukte en geniet je van lokale producten. Neem een koffietje, thee, of sapje (to go) en kom hier heerlijk tot rust. Check vooral even de vitrine voor de almond croissants en cinnamon rolls, deze zijn té lekker voor bij de koffie. 

Geen groot terras, maar wat ó zo leuk is aan deze plek is dat je hier een gevulde picknickmand kunt krijgen! Neem deze mee naar het mini-parkje voor het pand, of naar de waalkade. Is dat niet zomers genieten? 

Bairro Alto

Fresca

Fresca

Speaking of een uitgebreid zonnig terras. Een begrip in Nijmegen en niet te missen, Fresca is een heerlijk plekje op het Faberplein en elke dag druk. Een (iced) bakkie om het begin van je dag in te luiden of je dag voldaan mee te eindigen, de nodige zonnestralen pak je hier de hele dag door. Ook wanneer je lekker in je eentje een boek wilt lezen onder het genot van een cappuccino of matcha zit je hier goed. Is dat geen main character morning

Je kunt hier de hele dag vertoeven, lekker naar mensen kijken en wegdromen met je hoofd in de zon. Die tan komt er zo zeker.

Fresca

Credible

Credible

Een hotel, restaurant, werkplek en koffiespot in één; menig Nijmegenaar is hier regelmatig te vinden. Bij Hotel Credible kun je écht 24/7 terecht, en mocht het weer het toelaten, zit je ook nog eens in de zon op het ruime terras. Chillen, werken, spelletjes spelen, bijkletsen en kletsen met de medewerkers, het kan hier allemaal. Deze hippe spot aan de Hertogstraat is dé ideale plek om te relaxen en te genieten van een lekker kopje koffie na een dag struinen door de stad. Het pand is niet te missen, zo kleurrijk. Aanrader: de chocolade brownie, met héél veel chocolade! 

Hotel Credible

Gesha

Gesha

Boho-chic koffie drinken aan het water kan bij koffiebar Gesha aan de Handelskade. Twee dames runnen deze espressobar vol passie! Voor een echt goed bakkie wil je hier wel even de stad voor uit lopen, en dat ook nog eens met uitzicht op de waal. Is dat niet net een stukje buitenland in de stad? Gewoon een dagje ‘op vakantie’ in Nijmegen, daar kies je wel een speciaal dagje voor uit.

Gesha