13 oktober 2019, door Maartje

5 x de perfecte uitwaaiadressen voor de herfstvakantie

13 oktober 2019, door Maartje

5 x de perfecte uitwaaiadressen voor de herfstvakantie

Hallo Herfst! Hallo regen en dagen die korter worden, natte voeten en rode wangen. Klinkt blegh, maar als we heel eerlijk zijn, vinden we het heerlijk: neus in de wind, laarzen aan, standaard iets voorover gebogen lopen en dan het weer trotseren maar. Zodat je nadien die warme chocomelk écht verdient hebt. We zitten er op hoor, op de herfstperikelen, en denken zodra de dagen korter worden (als altijd) meteen aan het strand of aan knusse logeerhuisjes diep verscholen in het bos. Kaarsen aan en spelletjes spelen. U snapt: het is ons favoriete seizoen. Dus selecteerden we vijf (en een beetje) favoriete plekken die perfect uitwaai- en rode bladeren-zoeken-materiaal vormen voor tijdens de herfstvakantie. Doen we er meteen een wat aankleedtips bij. Graag gedaan.

BEA B&B, Knokke-Heist

BEA B&B, Knokke-Heist

Aah… Knokke! In de zomermaanden is het er een drukte van jewelste en juist daarom is het najaar in Knokke nog leuker. Een en ander wordt alleen nog maar beter wanneer het logeeradres van de Belgische Bea Mombaers het eindstation is. In een stijlvolle villaboerderij met rieten dak, in een groene buitenwijk van de badplaats Knokke – het chique Knokke-Le Zoute, een klein stukje wandelen naar de zee – vind je het beeldschone gastenverblijf B&B Bea. Lees meer

Terugtrekmateriaal uit de boekjes, zeker ook met kids (hallo spelletjes all day long (oke, en Netflix, dat ook), al is naar buiten gaan hier ook een feest. Wij zetten het kleine spul als we even naar buiten gaan de Valter Cap op: onze favoriet uit de hele Barts Collectie (zoooo zoet dat Ciske deRrat effect!). De pet is warm en als het nog kouder wordt, dan gaan de gevoerde kleppen gewoon omlaag.

"

Meer lezen over Knokke-Heist? Hier lees je onze favoriete adressen: Barts Best of Knokke-Heist

"

Op naar de Cotswolds

Op naar de Cotswolds

Denk je regen, dan denk je aan Engeland. Wij wel. Geeft niks: om die reden trekken we juist tijdens het Europese regenseizoen het allerliefst naar het Engelse platteland; dan kan het ook niet tegenvallen. Sowieso zijn de Cotswolds het hele jaar door een pittoresk plaatje en er geet geen jaar voorbij dat we ons adressenboekje niet uitbreiden met tips (zie hieronder). Waarom we er zo graag komen? Omdat we houden van de Engelsen en hun gezellige dronk (iedere pub is er een aanrader!) en vanwege het feit dat de buitenlui hier het fancy buitenleven tot een kunst hebben verheven: iedereen ziet er uit als een landheer of -dame.

Daar doen we inderdaad graag aan mee, en planten steevast een geruite pet op onze hoofden. Want dan blenden we zo lekker. Dit seizoen is dat de sowieso de Jamaica Cap van Barts, het perfecte plattelandspetje als je het ons vraagt! Op de foto hieronder heb ik ‘m op.

"

Pak meteen al onze Cotswolds tips er even bij: Barts Best of The Cotswolds

"

Le Barn, Frankrijk

Le Barn, Frankrijk

Over boeren en buitenlui gesproken… Hotel Le Barn is het ideale herfstverblijf voor wie  het land in wil, maar óók van de stad (Parijs!) wil genieten. Win win noemen we dat. Midden in de natuur, omringt door schattige Franse dorpjes en weilanden, vind je het hotel met sauna, een grote haard en heel (maar echt héél) veel kaas en wijn.

Het geheel oogt als een ranch, of een plekje gestolen vanuit de Cotswolds. Het eten daarentegen is een top en top Frans. Alle gerechten in restaurant La Serre zijn een masterclass in de Gallische landelijke keuken, geserveerd in een zonovergoten kas (mits ie schijnt). Honden en kinderen moeten mee: er is hier zoveel te zien en te ontdekken! Grote wollen muts over de oren (wij hebben voor ons zoontje ook de Buck Beanie maar ze zijn allemaal leuk, vooral de mutsen met een dikke pompon bovenop – jeugdsentiment!) en gaan! Lees meer

"

De hele Barts wintercollectie shop je hier. Wij zouden het doen.

"

Lemelerberg Lodge

Lemelerberg Lodge

We zijn vast niet de enige die, when winter is coming, het liefst zo lang mogelijk onder de wol blijven liggen… (en als we naar buiten moeten, ons eveneens in wol wikkelen, wat we dan ook doen: de Atlanta sjaal van Barts is perfect hiervoor, zie het beeld hierboven). Hebben we het over beddengoed, dat gaat er eigenlijk niks boven het Nederlandse By Molle. Driewerfhoera dus dat het label niet alleen dat (prachtig beddengoed) verkoopt, maar dat je óók kunt logeren tussen By Molle, voor de volledige beleving zeg maar. Er zijn twee logeeradressen waarvan het prachtige Lemelerberg Lodge de jongste is.

De Lemelerberg Lodge ligt op een van de mooiste plekjes in Overijssel. Ten oosten van Zwolle op de zuidelijke helling van de 60 meter hoge Lemelerberg, een van de hoogste heuvels van Salland. Verborgen tussen de bomen met de natuur rondom en met uitzicht op de heide staat een historisch houten chalet, de logeerplek uit je dromen, gewoon in eigen land.

Het chalet kwam als bouwpakket vanuit Oostenrijk. Niet onlangs, nee, dat gebeurde al in 1925 en met de trein door de Nederlandse bankier Abraham Ledeboer. Hoe leuk! In de zomer organiseerde het gezin toen al heerlijke picknicks en in de winter speelden kinderen in de sneeuw (de originele langlaufski’s liggen nog op zolder). Je kunt nog steeds de rijke geschiedenis van de lodge voelen. De huidige eigenaren renoveerden de hut onlangs samen met Landschap Overijssel tot een gezellige schuilplaats om te genieten van het betere slow living. Met natuurlijke materialen, alles puur en milieuvriendelijk. Je kunt met twee tot vijf personen logeren tussen de uitgestrekte heidevelden en, gewikkeld in wol, een wandeling  maken op zoek naar de kudde schapen. De nachten zijn donker en je kunt het drummen van de specht horen. Je bereikt de lodge via een zandpad dat langzaam door het bos slingert.

"

Ook een aanrader: boek een midweek Terschelling! Hier wil je wezen: Barts Best of Terschelling

"

Het Olthuys Vorden (Gelderland)

Het Olthuys Vorden (Gelderland)

Je kunt kamperen achter de oude boerderij in de Twentse natuur, maar dat hoeft niet: het Olthuys heeft namelijk ook twee gastenkamers op de bovenverdieping van de voormalige hooizolder van de B&B. Beide (aan elkaar gespiegelde) kamers reiken tot de nok, met de hanenbalken in het zicht. Ruim is het er, en voorzien van een bad, aparte (stort)douche en een separaat toilet. En een bedstee. Hoe gezellig. Hoogtepunt is de gemeenschappelijke ruimte en helemaal wanneer je het hele Olthuys huurt (beide kamers dus, voor maximaal acht personen), dan zijn lange avonden in de voormalige koeienstal die door de huidige eigenaar bijzonder smaakvol werd verbouwd, een aanrader.

Typisch gevalltje van een perfect uitwaaiadres met vrienden en hun kroost. En dan nergens meer naartoe, of het moet een rondje rond het huis zijn. Geef aan dat je wilt aanschuiven voor het diner: gastheer Gijs is een goede kok en op verzoek organiseert hij een Table d’Hôtes. Heerlijke gerechten met ingrediënten uit zijn eigen moes- en kruidentuin. Toch liever de deur uit voor het avondmaal? Moet je Hotel Bakker doen, een begrip in Vorden en omstreken. Vanuit Vorden sta je in een halfuur aan de rand van de Veluwe en vanaf daar is het altijd leuke Arnhem dichtbij.

Gaan we de Veluwe op (het allermooist in de herfst!) dan trekken we de Haveno Beanie van Barts over onze oren (zie de foto hierboven, in de witte stoel). Mega mooie kleuren én met dank aan de brede rand de warmste muts so far. Hier shop je ‘m (dit is de kleur die ik hierboven op heb).