Nederland25 oktober 2023, door Imara Milatz

Save it for a rainy day: Het betere regenvermaak (voor kids)

Nederland, 25 oktober 2023, door Imara Milatz

Save it for a rainy day: Het betere regenvermaak (voor kids)

't Dondert en 't bliksemt en 't regent meters... Waater. Soms heb je van die dagen. Tikkende regendruppels tegen de ruiten en het water sijpelend van de dakgoten. En soms komen die dagen als een gift; lekker bankhangen en de hele dag in de warmte en gezelligheid van het huis blijven plakken. Maar. Maar met kids... Zucht. Dan zit de vork vaak net even anders in de steel. Al zijn we hier tegenwoordig behoorlijk op ge-prepared. Waarmee? Met het allerbeste (you wish dat je weer even kind mocht zijn) regenvermaak ever. Gezellig hutten bouwen, binnen picknicken en you name it. Dan is het bijna uitkijken naar de volgende druilerige dag volgens het weerbericht. Here we go, rainy day!

Regenvermaak

Regenvermaak

‘t Dondert en ‘t bliksemt en ‘t regent meters… water. Soms heb je van die dagen. Tikkende regendruppels tegen de ruiten en het water sijpelend van de dakgoten. En soms komen die dagen als een gift; lekker bankhangen en de hele dag in de warmte en gezelligheid van het huis blijven plakken. Maar. Maar met kids… Zucht. Dan zit de vork vaak net even anders in de steel. Al zijn we hier tegenwoordig behoorlijk op ge-prepared. Waarmee? Met het allerbeste (you wish dat je weer even kind mocht zijn) regenvermaak ever.

Hier lees je alles over het betere regenvermaak!

Turf Hoorn - Grand Cafe Turf

Turf Hoorn - Grand Cafe Turf

Een zandbak, middenin een café? Je gelooft je ogen niet (tenminste, deden wij). Maar het is echt. Grand Cafe Turf, is the place to be met de kids tijdens je schuilen-voor-de-regen-dagen. Want met zandbakken in de buitenlucht in overvloed, moet je toch wat, wanneer het weer een potje zandhappen niet toelaat. Daar bedachten ze bij Turfhoorn iets op. En ja, de kliederboel laat je lekker daar achter. Naast het fantastische vertier voor de kids, is de Turfhoorn ook een lekkere plek om gewoon onwijs uitgebreid aan de koffie, thee, wijn (waar je zin in hebt) te gaan. Lekkere stoeltjes en bankjes en geen omkijken meer naar de kids. Die vermaken zich toch wel.

Turfhoorn

De leukste musea voor met kids

De leukste musea voor met kids

Is het al vakantie? Wie de kiddo’s een week, twee weken of zelfs zes moet zien te vermaken, hoopt natuurlijk op prachtig weer zodat we onbekommerd de paden op en de lanen in kunnen. Op Go-Kids.nl (deze site dus) lees je iedere week tenminste één nieuw artikel om precies dat te doen, en het voor jezelf óók nog leuk te houden! Maar wat als het onverhoopt een keer slecht weer is? Nou, dan doe je een potje educatief en neem je het kleine spul mee naar de leukste musea van het land. Want, en dat wist je misschien niet, Nederland heeft een paar musea die niet alleen heel leerzaam, maar minstens net zo leuk zijn! Dit zijn onze favoriete musea van Nederland voor kids.

Movie night

Movie night

Soms doet de setting al de helft. Geef ons een thema en we voeren ‘m door tot in de kleine details. Filmmiddag voor de koters? Prima, maar dan verbouwen we de woonkamer ook compleet tot thuisbioscoop. Huur een beamer, regel een popcornmachine en laat de ster van de middag de film bepalen.

Lekker slijmen

Lekker slijmen

Samen klooien in de keuken is sowieso een feestje. Koekjes bakken kan, cakejes versieren ook, maar met het hele cluppie slijm maken is minstens zo knus. Draai van tevoren wel even een test, want het wordt al snel te waterig of juist te plakkerig. Wij deden er een lockdown over om hét recept te ontrafelen, maar het blijkt een magische formule met lenzenvloeistof, scheerschuim en baking soda. Google maar. Oh en investeer in een paar coole kleurstoffen of glitters, want doorzichtig slijm is saai. Hebben wij van horen zeggen.

In it to win it? Precies, niets leuker dan op een regenachtige dag een spelletje met de hele familie doen. Op een druilerige dag, komen de leukste spellen op tafel.

WAT WORDT HET VANDAAG, EEN RAKET OF EEN HONDENHUIS?

WAT WORDT HET VANDAAG, EEN RAKET OF EEN HONDENHUIS?

Nooit meer de kartonnen bezorgdozen meteen wegknikkeren! De volgende keer wanneer er een grote bezorging komt wordt de kartonnen doos het leukste stuk van bezorging! Met een beetje creativiteit bouw je samen met de kids de doos om in een hondenhuis, raket, bloem. Verzin iets, maak er wat leuks van. Het zorgt voor uren aan knutselplezier!

Ook leuk: gebruik de grote doos en teken er zelf wegen, bossen en bomen op – of welk fantasiedorp maar in je op komt. Het tekenen is vaak het grootste feest voor de meiden, en er met een auto overheen crossen voor de jongetjes!

WOONKAMER PICKNICK

WOONKAMER PICKNICK

Niets is simpeler dan picknicken. Of je het nou buitens huis doet of gewoon binnen, alles kan. Zodra de kids een keer niet van de eettafel hoeven te eten is het al feest, wacht maar. Die koters gaan er goed op. Verzamel allerlei lekkere picknick/ lunch happen, voorzie de vloer van een kleed en kijk toe hoe de so called lunch langzaam in de kinderbuikjes verdwijnt.

Bling!

Bling!

Bart Blijft Binnen, jaja, maar Bart is ook niet op zijn achterhoofd gevallen en denkt lekker vooruit. Zeker wat betreft het kleine spul en alle treurige dagen die vast en zeker komen gaan. Entertainment moeten we hebben! Het liefst van dat entertainment dat ze uren zoet houdt. Inslaan, nu alvast, zodat je niet mispakt als the heat on is. And thank us later. 

Dit is het plan: geen Netflix/Videoland, YouTube of de iPad maar 8 coole glitter-doehetzelf-projecten voor kids (en papa’s en mama’s): lees meer

HUTTEN BOUWEN DOE JE ZO!

HUTTEN BOUWEN DOE JE ZO!

Je kunt ons nog meer vertellen, maar als we ons íets herinneren van vroeger, dan is het hoe te gek het was wanneer we hutten mochten bouwen. Echte hutten, om je in te verstoppen en waar je boekjes, kussens, spelletjes, en – belangrijk: iets te eten, in kon slepen. Hop, de hele inboedel in je wankele huis. En dan picknicken onder de lakens. Iets te smikkelen zoals Nutripops, recht uit het bakje. Of, als moeders geen rotzooi wil, een knijpzakje (die met appel en granen is hier favoriet), ook lekker. De favoriete tussendoortjes van Mama Deli zijn ook een aanrader. Maar het leukst is om in de tent te slapen natuurlijk! Mag best toch, papa en mama? Wij vinden van wel. Misschien nog even voordat school weer van start gaat? Om het thuis-blijven af te leren! Wat tips & tricks om je thuis-tent-huis optimaal (en ook nog aantrekkelijk) te maken.

Je zou het bijna niet geloven, maar na die intens lange lockdown zijn we er best goed in geworden, dat hele thuis-tertainment. Hier verklappen we onze beste tips. En hier hebben we nog een hele lijst om uit te kiezen.

En dan de keuken in!

En dan de keuken in!

Om het grut te vermaken is bij de meeste ouders inspiratie nog steeds welkom. Zelf koken of bakken met kinderen blijft een hit. Leuk, lekker en leerzaam. Een beetje hulpmiddelen maakt het allemaal nog net iets makkelijker én leuker. En als bonus krijg je het geklieder erbij cadeau.

Koken en bakken met kinderen: dat kan lekker, leuk en leerzaam zijn. Mits je het zo aanpakt.