13 januari 2020, door Susanne van Helden

5 x interieur trends van 2020

13 januari 2020, door Susanne van Helden

5 x interieur trends van 2020

Pampas, kleur, rotan, ronde vormen en velour (heel veel velours), het stond allemaal centraal in 2019. In onze interieurs dan he, dat begreep je. En eind 2019 waren we ineens druk met onze huizen omtoveren van wit, beige en grijs naar prints, kleur en warmte (YEAH). Sommige van die trends zullen we zeker terug zien in 2020, maar van de andere raken weer wat meer naar de achtergrond. Onderstaand de top 5 van de nieuwe trends die we voorbij gaan zien komen in 2020. En oke, ook een beetje van onze lievelingstrends natuurlijk. Zo zijn we dan ook wel weer.

De Memphis design beweging

De Memphis design beweging

In 2019 zagen we de Memphis trend al langzaam binnen druppelen maar de verwachting is dat deze trend in 2020 echt grond aan de voeten graat krijgen. Mempish? Ja, dat staat voor felle kleuren, kitscherige styling, krachtige geometrische vormen en gekke combinaties van kleuren en patronen. Howyeah. Met een meubelstuk in deze stijl maak je echt een statement in je woning door de vorm en kleur! Binnen de Memphis stijl wordt inspiratie uit de pop art en art deco gehaald. Waar de stroming precies vandaan komt? De Memphis is een groep interieurontwerpers groep uit de jaren 80 opgericht door Ettote Sottsass. Aha. 

Hoogglans verf

Hoogglans verf

Hoogglans verf. Of je het nu gebruikt in felle kleuren of in neutrale tinten. Hoogglans it is! Door hoogglans verf te gebruiken creëer je licht en glans in een ruimte bovendien. Ook juist de combinatie van glans en matte structuren geeft een speels effect. Mooi!

Textuur & Structuur op je wanden

Textuur & Structuur op je wanden

Nog weer zo’n prachtige nieuwe trend voor 2020 is textuurverf. Daarmee lijkt het net (een beetje) of je wand gestuukt is. Een heel mooi merk verf om deze trend op je wanden te realiseren is het Bauwerk colour. Ze hebben prachtige kleuren en alles is 100% natuurlijk. Ook heel tof om deze trend te combineren met de hoogglans trend. Zo krijg je een spannend effect.

Oud Engelse stijl

Oud Engelse stijl

Heerlijk vinden we die typisch Engelse stijl met een moderne twist. Print op print, matching stoffering zoals gordijnen, kussens en behang. Deze stijl is zo warm, nostalgisch en echt een lust voor het oog. Perfectie is iets wat niet past in deze stijl, je weet toch. Op het moment dat mensen zoeken naar unieke en eigen interieurs in plaats van het perfecte plaatje.

Kleur, heel veel kleur

Kleur, heel veel kleur

Er is sinds tijden niet meer zoveel kleur in de interieurs geweest als de laatste tijd en dit wordt alleen maar meer. Er kan heus nog wel een grijze bank of stoel in je woonkamer staan maar combineer het met kleur. Een leuk kussen, leuke tegels op de vloer, verf je muur (zie bovenstaande tips) en denk out of de box. Subtiel gemixt kan je dus best rood en aqua blauw mixen. Durf! En staat het niet, dan verf je het gewoon weer over.

Bron: Domino