9 april 2020, door Maartje

Bart Bouwt: favoriete interieurmerken van Barts Boekje

9 april 2020, door Maartje

Bart Bouwt: favoriete interieurmerken van Barts Boekje

On populair request, via het welbekende instagram that is: waar o waar halen wij het moois voor in huis? Vooropgesteld dat het een verzameling van járen is, en je de meeste zaken niet meer terug vind, hebben we absoluut een aantal vaste go to adressen, de meeste van hen een muisklik ver weg. Het gros van hen beschreven we hier al eens op Bart Bouwt, dus klik even door voor meer informatie over de favoriete interieurmerken van Barts Boekje. En ja, het zijn een aantal keiharde no brainers, maar toch lekker om ze weer even onder je neus gedrukt te krijgen.

Onderstaand de first in mind tips, maar we vergeten er sowieso een paar: die volgen snel. We blijven gewoon lekker aanvullen.

Easy Access

Easy Access

Eerlijk is eerlijk: het geld groeit ons ook niet op de rug en we hebben een aantal (redelijk) low budget favorieten waar het aanbod groot is en waar we altijd iets moois vinden. Dan hangt het natuurlijk af van je smaak, dat is waar, maar begin alvast met deze:

Westwing Now. De site van Westwing waar je niet meer snelsnelsnel hoeft te beslissen maar waar de collectie blijvend is. Via het ‘normale’ Westwing heb je nog steeds de beste deals, maar dat is alleen voor mensen die tegen wat pressure kunnen (lees: not me). Klik op Westwing Now even naar de nieuwste collectie, en dan naar de items met het Weense vlechtwerk, de fluwelen poefs en bankjes en de eetstoelen: te gek!

Loods 5 – inkoppertje! Jarenlang alleen fijn wanneer je naar de fysieke winkels ging (de leukste shop in shops van de mooiste veelal Nederlandse merken) maar de club heeft hard gewerkt aan een hele goede webshop. We shoppen er ook graag voor klein spul, zoals mooie kleerhangertje voor de kinderkamer, kleden en kussen (ook voor in de tuin), hanglampen en meer.

De Bouwmarkt – Karwei is echt een topper voor vloerkleden, palletkussens, poefs en verf (online bestellen!). Leen Bakker heeft ook echt hele mooie kussens voor in de tuin én hele mooie manden. Eetkamerstoelen, gordijnen, lampen en tuinsets? Kwantum! Echt verrassend veel leuks.

Made.com – Breed aanbod, unieke items en altijd wat naar je zin

De (kleine) Nederlandse Ondernemer

De (kleine) Nederlandse Ondernemer

Hartjes voor Nederlandse ondernemer! We hebben een paar vaste adressen waar we nooi met lege handen naar buiten kunnen gaan. Schier onmogelijk.

The Souks, voor je mooiste kussen en (vloer)kleden.

The Weavery, maakt zelf ook prachtige Marokkaanse vloerkleden.

Crisp Sheets, altijd het mooiste beddengoed, ook voor de mini

Dille & Kamille, THE best voor al je kleine praktische spul, want dat mag óók mooi zijn. Van (af)wasmiddel tot servies, alles top

Archive Store, eigenlijk een kinderwinkel maar stiekem sowieso prachtig voor in je huis. Check ook deze: 8 merken die je kinderkamer afmaken.

Is er een mooier Nederlands merk dan Casa Gitane? Dacht het niet. Prachtige ingetogen maar altijd bijzondere items voor je huis die je over 10, 15, 20 jaar nog steeds beeldig vindt. En als je even geen budget hebt voor een tafel of een stoel, check dan de vazen! Eye-catchers.

Fritz Vintage, geweldige Mid Century meubels (ook Ligne Roset togo’s)

De Weldaad, heerlijke verzamelwinkel op de Noordermarkt, maar de webshop mag er ook zijn.

Over vintage gesproken: rasechte parels vind je ook bij Vintage Adventures in Haarlem.

Madame Garage – originele lampen en lampenkappen.

Oh My Home – ontzettend mooi keramiek. Ingetogen en prachtig. Ook de mobiels voor boven de kinderwieg zijn een aanrader

Neeltje Geurtsen – handgemaakt keramiek en hele mooie kussens.

Aimelie Shop – droogbloemen!

HK Living – ALLES willen we. Alles. Wonen met Lef is een goede webshop om het te shoppen, zij hebben veel

The English Boys, voor off beat handgemaakt vrolijk keramiek

De Marktplaats

De Marktplaats

Natuurlijk het welbekende Marktplaats, al moet je dan wel even goed weten waar je zoeken moet. Er zijn mensen die daar een hobby maken maar niet genoeg plek in huis hebben om alles neer te zetten. Kijk bijvoorbeeld even naar het instagram-account van Liza Cloe. Zij heeft soms echt topvondsten die ze dan, met link en al, deelt.

Maar dat is niet de enige marktplaats om je toe te wenden! Het nieuwe Naduvi is een heerlijke verzameling van een interieur outlet met allemaal mooie merken voor veel minder.

Voor designtoppers mag je ook naar Whoppah. De site is nog niet zo bekend maar heeft een aantal parels.

En dan is er natuurlijk Etsy: de allerbeste plek waar je poster en ander knap (uniek) wall art scoort. Pak het lijstje met favorieten voor aan de muur er vooral nog even bij.

Internationaal, niet goedkoop, wel inspirerend en ach, ergens voor sparen is ook wat waard!

Smallable. Net als Archive Store eigenlijk een kids (web)shop maar de interieurhoek is echt om te smullen.

Printed Goods; de allerbeste plek voor inspirerende wandkleden en kussens. Tip: volg ze ook even op instagram.

Rockett St George, de aller aller aller mooiste lampen.