22 februari 2020, door Maartje

6 x de leukste bars in Utrecht

22 februari 2020, door Maartje

6 x de leukste bars in Utrecht

Iedereen die Utrecht (ook maar een heel klein beetje) kent weet: in 't centrum zijn plenty of bars. Maar - eerlijk is eerlijk - de meeste bars in 't centrum zijn niet per se bars waar je na een eerste bezoek, nog een keer aanhaakt (lees: toeristentrekpleisters). Maar... een beetje zoeken in de kleinere straten en dan vind je een paar fantastische vrienden voor een borrel of wat, op herhaling. Daarom een ode aan de leukste bars van de Utrechtse binnenstad - inclusief een paar usual suspects die je bijna over zou slaan. Niet doen.

Zies

Zies

Leuk omdat ‘ie niet zo bekend is en dus meer kans op plek. Niet verder vertellen. Op de kaart steengoede wijnen voor hele betaalbare prijzen. Bonuspunten voor de verrassende wijnen uit Marokko en Libanon. En vergeet de high wine niet; zuidelijke wijnen gepaard met mediterrane hapjes die je niet wil missen bij Zies.

Zies

Lefebvre 

Lefebvre 

Voor Utrecht een begrip, voor niet-Utrechters een aanrader. In hartje Utrecht (dus geen kans om te verdwalen). De bar van Lefebvre is klein maar iedereen schuift bij elkaar aan, alsof elke hoge tafel een soort bar is waar iedereen kan zitten. En dat is gezellig. De wijnen komen voornamelijk uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Amerika, maar saai zijn ze zeker niet. O… en het kaasplankje is om je vingers bij af te likken!

Lefebvre

 

VinVin 

VinVin 

Het was de eerste wijnbar in Utrecht en nog steeds is het ’n hele goede. In een kleine, nietszeggende straat, tegenover het drukke plein Neude, zit VinVin. De wijnbar heeft voorin houten banken waar je de hele avond vertoeft met een fles wijn op tafel, maar met z’n tweetjes zit je net zo lekker aan de bar. VinVin heeft zo’n twintig open wijnen, waar je zelf uit kunt kiezen en eigenlijk zijn ze allemaal goed. Predikherenstraat 19,

VinVin

 

Gastmaal Café

Gastmaal Café

Gastmaal Café Een knusse wijnbar aan het Griftpark. Via het café loop je zo naar de wijnwinkel ernaast, Vleck, waar de wijn van het café vandaan komt. Zie je een lekkere fles staan? Gastmaal Café maakt hem voor je open. O… en de lasagne met kabeljauw, moet je eigenlijk ook proeven. Griftstraat 2,

Gastmaal Café

 

Boulevard 

Boulevard 

Aan het eind van de Burgemeester Reigerstraat, vlakbij het Wilhelminapark, zit Boulevard. De cerveceria, zoals ze zelf zeggen, is lang en smal met overal gezellige zitjes en bij drukte, of geen drukte, is er ook plek aan de bar – eigenlijk de leukste plekken. Bij Boulevard naast hapjes ook (liters) Sangria en een pri-ma wijnkaart. Wel zo gezellig, zo’n tapasbar.

Boulevard

 

"

De meeste bars zijn doordeweeks op maandag gesloten en op andere (doordeweekse) dagen tot 00.00 uur open. In ’t weekend zijn de meeste bars tot 01.00 uur of 02.00 uur open. (Check voor de openingstijden de website). 

"

Talud9

Talud9

Talud9 Waarom Talud9 – een wijnbar in het hart van Utrecht (het gezellige deel, vlakbij de Zadelstraat voor een ieder die Utrecht kent) – de ideale wijnbar is, is vanwege de bijzondere ‘wandelende wijnkaart’. Ofwel, de ober (die door de zaak wandelt). Je vertelt hem wat je lekker vindt (fris en fruitig bijvoorbeeld, of juist kruidig) en hij komt met twee (of drie) flessen wijn. Je mag ze beide proeven en kiest zo de wijn die je het lekkerst vindt. Geen succes? Dan proberen ze het gewoon opnieuw.

Talud9