12 december 2021, door Sanne Carbaat

7 x kaasfondue in Amsterdam

12 december 2021, door Sanne Carbaat

7 x kaasfondue in Amsterdam

You had us at kaas. Is het dan een gesmolten gouden goedje met allemaal lekkers om erin te dopen, zijn we natuurlijk helemaal niet meer weg te slaan. Want och, wat is dat toch zalig. En de bank breekt er ook niet van. Wat zijn dan de beste plekken om kaasfondue te eten in Amsterdam? Staat mooi op een rijtje. Ja, hieronder!

 

Liever thuis kaasfonduen?

Smelt

Smelt

Smelt tegenover de Kaaskamer in de Negen Straatjes en bij het Westerpark. Joost van de Kaaskamer heeft de fondues uitgekozen en dan weet je dat het goed is. Bij de Negen Straatjes zit je helemaal knap in een mooie, bruine kroeg met omgebouwde bar en gezelligheid alom. Kleine kaart met goede happen en ook belangrijk: erg lekkere wijn. Bij Smelt moet je wezen dus.

En net zo fan zijn we van de locatie bij het Westerpark. Je weet wel daar in het oude Ijscuypje bij de Westermarkt. Long time ago, werd deze locatie gebruikt als koffiebranderij. Met kleine details van de branderij en twee verdiepingen klopt ook deze locatie voor zowel kleine als grote groepen.

Smelt

Café Bern

Café Bern

Café Bern, wie kent hem niet. Lekker centraal op de Nieuwmarkt en met echt goede kaasfondue. Er zijn zoveel soorten en zó veel kaasfondues die gewoon niet zo lekker zijn (lees plastic-achtig, buikpijn voor de rest van de week). Dat is niet het geval bij Café Bern. Hier krijg je kaasfondue zoals het hoort; gemaakt van Gruyère. Staat al veertig jaar op de kaart. Lekker houden zo, want smullen geblazen. Nog steeds dus.

Café Bern

Fondue & Fondue

Fondue & Fondue

It’s all in the name, zeggen ze dan wel. Zeggen wij dus ook. Het geldt zeker voor Fondue & Fondue. Wat je er kan eten? Fondue dus. Naast kaasfondue hebben ze ook visfondue en vleesfondue! I-deaal als je met niet kaasfondue-lovers gaat eten. Hebben die ook een leuke avond.

Fondue & Fondue

Bistrot des Alpes

Bistrot des Alpes

Waant u zich even in de Franse Alpen voor een avond. Is niet alleen een lekkere setting, is ook heerlijk eten. Eten uit de streek, met, jawel, kaasfondue! Ze hebben ‘gewone’ kaasfondue of kaasfondue met eekhoorntjesbrood. Kies met brood en/of met groenten. Aan tafel!

Bistrot des Alpes

De Bicker

De Bicker

Ah de Bicker in de altijd gezellige Pijp. Op het Van der Helstplein is het een beetje of je in Frankrijk op een pleintje zit. Hoge bomen, lichtjes en overal een klein terrasje. Glas wijn erbij en een volle pan kaasfondue (dat kunnen de lui van de Bicker wel) en het ‘vakantieavondje’ is aan. Geen neppe opsmuk of moeilijk gedoe: gewoon goed en (heel) gezellig eten. Op het menu staan meer ‘simpele’ bistrogerechten. Ook fijn: de bank breek je hier niet.

 

 

't Blaauwhooft

't Blaauwhooft

Jeetje mineetje, wat kun je lekker fonduen in dit immens scheetige cafeetje. Geen opgeprikte bedoeling en dat is precies het hele idee bij het kaasfondue concept. Ook hier kunnen anti-fonduers (ja, ze bestaan echt) terecht voor een hertenbiefstuk of een huisgemaakte ravioli. Met de benenwagen is het ongeveer vijftien minuten van Amsterdam Centraal vandaan.

‘t Blaauwhooft

De Ruyschkamer

De Ruyschkamer

Deze parel in Amsterdam Oost ziet eruit als een gezellige huiskamer en op het menu staan grappige zinnen als ‘voor een prikkie zonder prik’,’Bier hier’, ‘fantosti’s’, ‘cocktails vernoemd naar het team’  en natuurlijk ook het kopje ‘kaasfondue’. De klassieker staat erop en ook kaasfondue met truffel en rozemarijn of met zongedroogde tomaten en basilicum. Om het feest af te maken, wordt elke fondue geserveerd met Turks brood en groente.

De Ruyschkamer