13 november 2019, door Lieve Gorter

7 x kaasfondue in Amsterdam

13 november 2019, door Lieve Gorter

7 x kaasfondue in Amsterdam

Wat zijn dan de beste plekken om kaasfondue te eten in Amsterdam? Staat mooi op een rijtje. Ja, hieronder!

FONDUE

FONDUE

Om af te trappen met de leukste en lekkerste van het stel: de pop-up FONDUE in het Westerpark. Deze pop-up is onderdeel van De Kaaskamer, één van de beste kaaswinkels in Amsterdam (of in Nederland, of hey, in de wereld). T/m 1 maart kun je hier terecht.

FONDUE

Café Bern

Café Bern

Kaas dus. Er zijn zoveel soorten en zó veel kaasfondues die gewoon niet zo lekker zijn (lees plastic-achtig, buikpijn voor de rest van de week). Dat is niet het geval bij Café Bern. Hier krijg je kaasfondue zoals het hoort; gemaakt van Gruyère. Staat al 40 jaar op de kaart. Lekker houden zo, want smullen geblazen! Nog steeds dus.

Café Bern

Fondue & Fondue

Fondue & Fondue

It’s all in the name, zeggen ze dan wel. Zeggen wij dus ook. Het geldt zeker voor Fondue & Fondue. Wat je er kan eten? Fondue dus. Naast kaasfondue hebben ze ook vis fondue en vlees fondue! I-deaal als je met niet kaasfondue-lovers gaat eten. Hebben die ook een leuke avond.

Fondue & Fondue

Bistrot des Alpes

Bistrot des Alpes

Waant u zich even in de Franse Alpen voor een avond. Is niet alleen een lekkere setting, is ook heerlijk eten. Eten uit de streek, met, jawel, kaasfondue! Ze hebben ‘gewone’ kaasfondue of kaasfondue met eekhoorntjesbrood. Kies met brood en/of met groenten. Aan tafel!

Bistrot des Alpes

Maxwell

Maxwell

Ok, nog een laatste tip dan: Maxwell. Een restaurant in oost, waar je ook heel veel andere dingen op de kaart kan eten (gaan we het niet over hebben verder). Kaasfondue hebben ze dus ook. Mét de keuze uit wat extra’s! Jawel, voeg blauwe kaas toe bijvoorbeeld. Mjam! Of ga voor een stukje kogelbiefstuk om in die kaas te dompelen. Dompel ALLES onder in die kaasfondue. Doe het!

Maxwell

 

't Blaauwhooft

't Blaauwhooft

Jeetje mineetje, wat kun je lekker fonduen in dit immens scheetige cafeetje. Geen opgeprikte bedoeling en dat is precies het hele idee bij het kaasfondue concept. Ook hier kunnen anti-fonduers (ja ze bestaan echt) terecht voor een hertenbiefstuk of een huisgemaakte ravioli. Met de benenwagen is het ongeveer 15 minuten van Amsterdam Centraal vandaan.

‘t Blaauwhooft

De Ruyschkamer

De Ruyschkamer

De Ruyschkamer is nog niet getest door team Bart, maar daar gaat zeker snel verandering in komen. Deze parel in Amsterdam Oost ziet eruit als een gezellige huiskamer en op het menu staan grappige zinnen als ‘voor een prikkie zonder prik’,’Bier hier’, ‘fantosti’s’, ‘cocktails vernoemd naar het team’  en natuurlijk ook het kopje ‘kaasfondue’. De klassieker staat erop en ook kaasfondue met truffel en rozemarijn of met zongedroogde tomaten en basilicum. Om het feest af te maken, wordt elke fondue geserveerd met Turks brood en groente.

De Ruyschkamer