24 december 2017, door Maartje

8 x je wil het in Antwerpen

24 december 2017, door Maartje

8 x je wil het in Antwerpen

Hotel Pilar
Een hotel waarvan een heel aantal kamers uitkijken op het eeuwig in de steigers staande Museum voor de Schone Kunsten (in 2018 zou het klaar moeten zijn!), zat al jaren op de Leopold de Waelplaats - één van de aller knapste pleinen van Antwerpen (en dat is knap), op een steenworp van de immer gezellige Marnixplaats (met o.a. De Vitrine en Fiskebar - wil je allebei) maar nu... Nu is er Hotel Pilar! Eindelijk weer een jong, eigentijds, aantrekkelijk en comfortabel hotel - daar zijn er in Antwerpen eigenlijk opvallend weinig van, jonge en eigentijdse hotels, nu ik het zo opschrijf - op die eerder genoemde toplocatie. De kamers van het hotel zijn strak Marrakech (de tegels zijn naar eigen design van de eigenaren in Marokko gemaakt en zijn zó mooi!) in de mix met kleurrijk Scandinavië en modieus Antwerpen. Volgt u hem nog? Precies van dat. Datzelfde geldt voor het restaurant op de eerste verdieping: een gezellige, kleurrijk geheel zonder in de hipster-clichés te vervallen. Ruime bar in het midden van de zaak, een privé-zaaltje en een kleine winkelruimte waar je o.a. Le Labo producten (die staan ook in de kamers, beste keus!) en eerder genoemde tegels aan kunt schaffen. Liefde.

Leopold de Waelplaats 34, Antwerpen
Meer Antwerpen lees je hier: hotspots Antwerpen 
Barts-Boekje-Cuisinette Domestic

Cuisinette Domestic
Ja, er is de fotogenieke roze hoek in het prachtige pand dat verstopt en toch hartje Antwerpen staat. Maar er is meer: Cuisinette Domestic is het zusje van de bakkerij en kruidenierszaak van sterrenchef Julien Burlat en zijn echtgenote Sophie Verbeke van de Dôme. Hun eerste zaak zit in de wijk Zurenborg. Kom je wellicht niet meteen tijdens een weekend Antwerpen (zonde want de beste restaurants zitten hier), maar nu is er dus ook een om te smullen locatie in 'het stad'. Wederom een bakkerswinkel met een focus op afhaal én een cuisinette achterin de zaak voor ontbijt of een snelle hap voor de lunch (er is ook een verwarmde binnenplaats, de koer op z'n Belgisch) én een tearoom op de eerste verdieping. En daar is dus die roze weelde. Op zondag is de brunch een aanrader (de pastrami ook!). En verder?

High tea galore!

Lange gasthuisstraat 5, Antwerpen

Barts-Boekje-lazy-jack-winter

Lazy Jack, The Winter Edition
Het was al onze meest favoriete zomerbar, en nu doen de Lazy Jack-ers van Antwerpen dit aan de rand van Het Eilandje nog een keer dunnetjes over, winter-stylo. Het wintermenu is samengesteld samen met The Butcher’s Store en op zondag kun je er ook nog eens brunchen. Kerstcadeau?FUTUR concept store. Alles leuk.

Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen

Barts-Boekje-meatpack

MEATPACK
Of-of is zo passé, zo begint de facebookpagina van het kakelverse MEATPACK aan de rand van het Antwerpse Eilandje. En daar hebben ze een punt. En dus begonnen de initiatiefnemers van MEATPACK hun originele concept in een oude fabrieksloods van 5000 vierkante meter waar het volledig 'én-én' is. Kunst, mode, food, muziek, crafts en nightlife in één. Dat is nogal wat, dus trek even uit voor het volgende event: de 'zaak' is namelijk een walhalla voor wie van kunst, foodtrucks en feestjes houdt. Die naam? Die verwijst naar het New Yorkse Meatpacking District want dat is wat de luitjes voor ogen hadden: een 'stukje' creatief New York in Antwerpen. We like. 

Samberstraat 40, Antwerpen

Barts-Boekje- camino

Camino
Dit adres had zich gek genoeg nog geen weg naar deze site gevonden. Gek, want we mogen maar wat graag aanschuiven bij de het verstopte Vietnamese restaurant (in de straat waar ook Native zit - ook een aanrader!). De kaart is klein en overzichtelijk, de service altijd om door een ringetje te halen en het eten om je vingers bij af te likken.

Muntstraat 4, Antwerpen

Barts-Boekje-Bar Palmier

MOSS, Bar Palmier en L'épicerie du Cirque
Drie op een rij in de gezellige Volksstraat: eerst was er restaurant L'épicerie du Cirque, een restaurant in een knusse, donkere (best wel onopvallende!) pijpenla waar het al tijden bijzonder goed toeven is. De eigenaren openden een paar deuren verderop niet één maar zelfs twee zaken: de eerste, MOSS Le Comptoir du Cirque 2, is voor het betere ontbijt. Nummer 2, Bar Palmier, voor de borrel: een glas goede wijn en een barhap te midden in de betere jungle vibes.