17 juni 2021, door Maartje

Barts Best of: 10 x de leukste hotels in Antwerpen

17 juni 2021, door Maartje

Barts Best of: 10 x de leukste hotels in Antwerpen

Weekendje weg? Het meest voor de hand liggende antwoord is en blijft Belgie. Ofzo. Gent, ja. Brussel. Ook. Brugge. Heus. En toch belanden we 9 van de 10 keer in het mooie, bourgondische, immer gezellige Antwerpen. Want lekker dichtbij en toch echt even helemaal weg. Het Parijs van de Lage Landen. Zin in? Snap ik. Hebben we volop tips voor maar we beginnen met het begin: het logeeradres. Vandaar 10 van onze meest favoriete logeeradressen en hotels in Antwerpen. Enjoy. Oja, willekeurige volgorde, dat het nog maar even gezegd is.

Hotel Pilar Antwerpen

Hotel Pilar Antwerpen

Een hotel waarvan een heel aantal kamers uitkijken op het Museum voor de Schone kunsten zat al jaren op de Leopold de Waelplaats – een van de allerknapste pleinen van Antwerpen (en dat is knap), op een steenworp van de gezellige Marnixplaats (o.a. De Vitrine en Fiskebar). Dat is waar. Alleen tegenwoordig is dat Hotel Pilar: een jong, eigentijds, aantrekkelijk en comfortabel hotel – daar zijn er in Antwerpen eigenlijk opvallend weinig van, jonge en eigentijdse hotels. De kamers van het hotel zijn strak meets Marrakech (de tegels zijn naar eigen design van de eigenaren in Marokko gemaakt en zó mooi) in de mix met kleurrijk Scandinavië en modieus Antwerpen. Volgt u hem nog? Datzelfde geldt voor het restaurant op de eerste verdieping: een kleurrijk geheel zonder in hipsterclichés te vervallen. Ruime bar in het midden van de zaak, een privézaaltje en een kleine winkel waar je de le labo-producten koopt die ook in de kamers staan.

Boulevard Leopold Antwerpen

Boulevard Leopold Antwerpen

Van een inmiddels bijna klassieke Antwerpse orde is B&B Boulevard Leopold. Dat is knap, want de smaakvolle B&B bestaat al jaren en oogt ondanks dat nog steeds eigentijdser dan menig adres dat recent zijn deuren opende. Tijdloos dus, en o zo godvergeten smaakvol. het oude herenhuis aan de Belgiëlei, vlak bij het Sint-Vincentius Ziekenhuis (niet erg centraal dus huur zeker een fiets), heeft drie statige kamers en twee fantastische appartemen- ten. Alle vijf zijn ze ruim, vol met allerhande snuisterijen, en stralen ze een ongekende negentiende-eeuwse bourgeoisie uit – alsof je een Pinterestpagina met Insta- gramfilter binnenstapt, meer fotogeniek wordt het niet.

Boeken doe je hier! Bart Boekt x Boulevard Leopold

"

Alsof je een Pinterestpagina met Insta- gramfilter binnenstapt, meer fotogeniek wordt het niet.

Boeken doe je hier! Bart Boekt x Boulevard Leopold

"

De Wille Nijl Antwerpen

De Wille Nijl Antwerpen

Natuurlijk is al wat in dit boek getipt wordt de moeite waard, maar B&B de Witte Nijl in Antwerpen verdient een extra pluim. Laten we zeggen dat het de locatie is, midden in de wijk ’t Zuid. Of het tot in de puntjes verzorgde ontbijt, met een serenade vanuit de volière op de achtergrond. Of de gastvrijheid van de heren des huizes en de meer dan smaakvolle inrichting vol ver- wijzingen naar Afrika, geboortegrond van de (schoon)vader van de heren. Laten we vooral ook het bad op pootjes niet onbenoemd laten, en de enorme verzame- ling opgezette vlinders, ooit onderdeel van de aller- grootste collectie van Europa. En dan nog de indrukwekkende verzameling kevers en andere snuisterijen, door de jaren heen gevonden en voorzien van een persoonlijk verhaal. Of… Ach, ga nou maar gewoon.

Nieuw: Hotel August Antwerpen

Nieuw: Hotel August Antwerpen

In het voormalig Augustinessenklooster in Antwerpen opende August, een ‘hedendaags toevluchtsoord’ zoals de eigenaren zelf zeggen. Ofwel een bijzonder hospitalityproject met hotel, bar, restaurant, wellness en shop, ontworpen door Vincent Van Duysen, gerund door de mensen achter boetiekhotel Hotel Julien.

Hebben we het ‘wie’ (Vincent Van Duysen + de luitjes van Hotel Julien) en het ‘wat’ (heel wat) gehad, dan volgt nog het ‘waar’. Want ook dat is een leuke: het voormalig Augustinessenklooster en dus August, zit op het terrein van het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen. In de wijk Berchem, tegenwoordig ook het Groenkwartier genoemd. Precies. Daar zit ook The Jane. Balletje rond. Lees meer: Hotel August

Hondjes welkom: U Sleep Antwerp

Hondjes welkom: U Sleep Antwerp

EIN-DE-LIJK weer een goed adres op een toplocatie in Antwerpen waar hondjes welkom zijn! Alleluja. Onderwerp van gesprek: U Sleep Antwerp. Een hele moderne, beetje al te toffe naam misschien die, in onze optiek, de lading eigenlijk niet dekt. Te hip, te eigentijds. Want U Sleep Antwerp is stiekem meer dan dat: het nieuwe hotel is namelijk tijdloos en gewoon heel erg mooi. En dat op en van onze lievelingsplekjes, namelijk op het eilandje, uitkijkend op de MAS (Museum Aan de Stroom), de kleine haven van het Eilandje én de pakhuizen aan de andere kant van het water. De kamers zijn van dat betonlook-coole, met een heerlijke, slim ingerichte badkamer met een vrijstaand, ovaal bad achter de kamerhoge ramen (die eerder genoemd iutzicht geven). Of het nog niet genoeg is, heeft U Sleep Antwerp niet 1 maar 2 restaurant: aan de ene kant de all day bistro-stijl zaak waar ook het ontbijt geserveerd wordt, aan de andere kant de aanrader voor de avonduren: aan de grote vierkant chefs table-stijl bar eet je kleine gerechten. Trendy? Ja, maar dan wel op een manier niet niet snel ‘uit’ zal raken. Enne: hondjes welkom. U Sleep Antwerpen

"

We mogen graag in het mooie Antwerpen verkeren en bulken van de tips in de Vlaamse stad. Meer lezen? Voila: Barts Boekje x Antwerpen

"

Klassieker: De Witte Lelie

Klassieker: De Witte Lelie

Als je het écht verdiend hebt, boek je een kamer bij Hotel De Witte Lelie, een heerlijk hotel in het hart van de stad waar, uiteraard, ook hondjes welkom zijn? Ja, want De Witte Lelie is er eentje van het duurdere soort en daar wordt iedereen hartelijke ontvangen. Duurder, ja, maar het is het waard hoor! We voelen ons altijd de koning te rijk als we onszelf een logeerpartijtje bij De Witte Lelie hebben gegund. Het is niet voor niets een klassieker, van de ingetogen kamers tot de color clash kunstzinnige lobby. O, die welbekende leopard-print bank? Die is dus hier te vinden.

Stijlvol: Hotel Julien Antwerpen

Stijlvol: Hotel Julien Antwerpen

Midden in het historische centrum van Antwerpen bevindt zich achter twee enorme grijze deuren het uiterst charmante Hotel Julien. De inrichting is de juiste mix van oud en nieuw en we zijn direct onder de indruk als we in de prachtige marmeren hal staan. Een beetje een domper misschien als je ‘romantiek’ in de klassieke zin van het woord zoekt: daarvoor mag je naar het hotel hierboven beschreven. Nee nee, Julien is eerder cool. Strak en stijlvol. De kamers zijn mooi, met hoog en prachtig houten plafond. En de badkamer is geweldig: ruim met marmeren (verwarmde) vloer, regendouche, vrijstaand bad en uitzicht op de klassieke bibliotheek met muurschildering tegenover het hotel. Mis in geen geval de geweldige spa van Hotel Julien, in de kelder van het pand.

Hotel Indigo Antwerpen

Hotel Indigo Antwerpen

Herinnert u zich ons enthousiaste relaas over Hotel Indigo in Den Haag nog? Nee? Je leest het hier: Barts Boekje x Hotel Indigo Den Haag. Maar de knappe hotelclub zit dus ook in Antwerpen! En daar is het hotel al even mooi, zo niet mooier (hoewel we dat eigenlijk ook weer niet kunnen beweren; het is er anders). Je logeert er hartje stad, op een steenworp van de Zoo en het Centraal Station (die eerste werd pas nog volledig vernieuwd en is een aanrader, de tweede, het station, is een van de mooiste die ik ken). Locatie top, snoepkleuren top, inrichting top en, minstens zo belangrijk: het personeel is aardig en geduldig. In de brasserie zijn de signature dish van zalm en dille, en de cheesecake met speculaas beide niet te missen! Niet onbelangrijk: met een gemiddelde prijs van 125,- euro per kamer per nacht is het ook nog eens een van de voordeligere (aantrekkelijke) hotels in Antwerpen centrum.

"

Een beetje een domper misschien als je ‘romantiek’ in de klassieke zin van het woord zoekt: daarvoor mag je naar het hotel hierboven beschreven. Nee nee, Julien is eerder cool. Strak en stijlvol.

"

Hotel Franq Antwerpen

Hotel Franq Antwerpen

Meer zacht gekleurde pracht vind je bij het nieuwe Hotel FRANQ, een luxueus boetiekhotel met puik restaurant hartje Het Stad op een steenworp van Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de Meir. Dikke kans dat je meteen bij binnenkomst onder de indruk bent: waren we in Antwerpen of in Parijs? Het sfeertje is ‘urban chique’. Helemaal Van nu dus. Met roze fluweel en open ruimtes. Mooi, gewoon heel erg mooi. Die mooiheid bleef wel een beetje hangen in de waanzinnige lobby: de kamer zijn eenvoudig en gewoon prima, nothing special. Wat weer goed gemaakt wordt bij het ontbijt: misschien we het beste van de stad. Nogmaals: waren we nu in Antwerpen of in Parijs?

 

Oude chique: Hotel Le Tissu Antwerpen

Oude chique: Hotel Le Tissu Antwerpen

Hotel Le Tissu vind je in de wijk Zurenborg, net iets buiten het centrum in de buurt van het Stadspark. En ja, dat is goed, heel goed want net als in Amsterdam en Parijs geldt voor Antwerpen dat je nét buiten de gebade paden het allerbeste zit. Hotel Le Tissu is wordt vaak vergeten en dat terwijl het echt een van onze favorieten is, in de sfeer van de Witte Lelie maar dan wat minder bekend. Zonde. Kan ook komen doordat de website van Hotel Le Tissue misschien wat al te onhip oogt, ouderwets zelfs, maar laat je niet foppen: Hotel Le Tissu is misschien niet voorzien van metrotegels en hangplanten, het is mooi wel een onvervalste logeerparel, van het tijdloze soort, in Antwerpen. Een sfeertje waar ondergetekende enorm hard op gaat maar welke misschien niet voor iedereen is – just saying. Maar wie van goed gedane chique houdt, en te allen tijde een vriendelijk woord, én een hele fikse dot romantiek, zit bij Hotel Le Tissu in Antwerpen opperbest.

Met hondje(s)? Doe dan The SoulB&B Koto of Hotel Banks!

Airbnb? Deze dan: klik HIER voor een top 5 AirBnb’s van de stad