Nederland, Amsterdam8 augustus 2022, door Isa de Laat

9+ hotspots in De 9 Straatjes

Nederland, Amsterdam, 8 augustus 2022, door Isa de Laat

9+ hotspots in De 9 Straatjes

Het winkel walhalla van Amsterdam-Centrum. Je weet wel, de 9 Straatjes. Dat zijn de straten tussen de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel. Midden in de grachtengordel vind je heerlijke winkels, horeca en een hoop gezelligheid. Dit zijn 9+ hotspots in De 9 Straatjes.

Rails

Rails

Shoppen als Beyoncé, kan voortaan in De 9 Straatjes. Het bekende kledingmerk Rails (je weet wel van de geruite shirts die gedragen werden door menig celeb zoals Beyoncé een aantal jaar geleden), is tegenwoordig te vinden in de Negen Straatjes. Geen geruite shirts meer, maar kwalitatief fijne stoffen en een relaxte Californische fit.

En wat dan extra leuk is, is dat je in de mooie patio van de store kunt genieten van een koffietje tijdens het winkelen. Of je vriend geniet van koffie en jij kunt verder shoppen, al kan die vriend natuurlijk ook terecht op de mannenafdeling.

Nog meer winkels in De 9 Straatjes vind je hier. 

FREITAG

FREITAG

Echte Hollanders fietsen door weer en wind. Of doen alsof. Van als een verzopen kat aankomen op je werk wordt niemand gelukkig, dus in de praktijk winnen het ov en de auto het toch nog regelmatig van de geliefde stalen ros. FREITAG to the rescue. Dit Zwitserse merk maakt al sinds 1993 tassen en accessoires van gerecyclede vrachtwagenzeilen. Die houden je spullen droog én maken je outfit een stukje knapper. Zin gekregen om de stad te verkennen op de fiets? Huur dan een knappe ROETS bike, kan hier ook gewoon.

 

Restaurant Jansz

Restaurant Jansz

Het Amsterdamse Pulitzer hotel, u weet wel, ooit (lang lang geleden) het ietwat verstofte hotel aan de Prinsengracht net om de hoek van de Rozengracht, heeft horeca om door een ringetje te halen. We zijn fan van de bar, van de tuin en bovenál van Restaurant Jansz waar je ook zonder hotel-associaties een heerlijke avond beleeft: zelfs de ingang is in de 9 straatjes, de Reestraat om precies te zijn.

Naast de internationale gasten die bij restaurant Jansz over de vloer komen (want Hallo Hotel Pulitzer) richten de restaurateurs zich net zoveel op de buurtbewoners van Jansz. Dat doen ze met een toegankelijke maar verfijnde menukaart die regelmatig wisselt zodat het team van Arnout zowel Amsterdammers als internationale gasten een verrassende, lekker Hollandse avond kan bezorgen.

THE HOXTON, AMSTERDAM

THE HOXTON, AMSTERDAM

Perfecte uitvalbasis voor De 9 Straatjes is The Hoxton. Niet alleen voor De 9 Straatjes eigenlijk, overal ter wereld wel maar dat terzijde.

Overnachten? Zeker doen, maar vergeet ook vooral niet om even aan te wippen bij Lotti’s voor een straffe bak koffie en nog straffere cocktails. Op de Herengracht vind je The Hoxton Amsterdam. Wat je er ook vindt, is een moderne en warme inrichting met prachtige leren banken en zachte kussens. Een soort van woonkamer gevoel en dan een tikkie knapper. Ooit was het gebouw de residentie van de burgermeester, nu is het eigentijds, maar met de klasse van toen.

SCREAMING BEANS

SCREAMING BEANS

Zoveel (teveel?) keus in de Negen straatjes en precies daarom lichten we er maar eentje uit: Screaming beans. Een altijd goed plekje voor een break tijdens het struinen door de 9 straatjes. Met wederom een eigen koffie blend. Bij Screaming beans zit je heerlijk in het wat donkere smalle pandje. De koffie vol van smaak en de espresso lekker pittig, zodat je er een hele dag tegenaan kan.

Motel a Miio

Motel a Miio

Motel a Miio is allereerst duurzaam en fair en de keramiek wordt ook nog eens handgemaakt. Laura en Anna uit München maken Motel a Miio in Portugal; een prachtig servies, kopjes, schalen, vazen en accessoires merk in mooie kleuren en vormen.

Laat het in Nederland nou precies in De 9 Straatjes te vinden zijn. Hier kun je het keramiek komen bekijken en mee naar huis nemen als je verliefd wordt.

Je vindt er serviesgoed in neutrale tinten gecombineerd met gezellige kleuren als mint, diep groen en rosé. Vazen in strakke of juist organische vormen en met contrasterende kleuren, spikkels of patronen. Ook hondenouders kunnen hier terecht: Motel a Miio heeft mooie voerbakken voor je trouwe viervoeter.

SMELT

SMELT

Ben je al bekend met onze favoriete restaurants in Amsterdam? Nog niet, dan moet je dit lijstje niet overslaan. SMELT kreeg ook een plekje in deze lijst.

Het interieur is hier meer dan gezellig, denk aan houten tafels, dimlicht en kaarsen. De bar van voormalig bruin Café de Doffer is omgetoverd tot lange dinertafel waar je met je vrienden tot in de late uurtjes geniet van de beste Franse, Hollandse en Zwitserse kazen. De kazen komen bij niemand minder dan de Kaaskamer vandaan. Daarnaast serveren ze ook wijnen waar je u tegen zegt. Ze noemen zichzelf ook wel de huiskamer voor jouw ultieme kaas cravings. En niks is minder waar. Nog een aanrader is de fonduetosti met huisgemaakte kimchi of boeren beenham als lunch! Bon appétit.

Bakkerij Wolf

Bakkerij Wolf

Croissants met cocktails, anyone? Daar zeg je geen nee tegen. Bij Café Wolf Amsterdam kun je binnenstappen voor een lekker ontbijt of een hele smakelijke lunch. Dit nieuwe restaurant zit één deur naast Bakkerij Wolf (ja, die ene mega lekkere in de Negen straatjes in Amsterdam) en deze zaken horen – zoals de naam al doet vermoeden – bij elkaar. En ja, dat is feest.

In de oh zo leuke Wolvenstraat in Amsterdam vind je de bakkerij en het café. Het café is een plaatje. Interieurontwerpster Anne Claus, bekende van de show (o.a. Republiek Bloemendaal komt van haar hand en ja, dat is zo ongeveer de mooiste zaak van Nederland), heeft er een heel fijne plek van kunnen maken. Witte marmeren tafels, houten elementen en prachtige kunst.

SOUS bar & bistro

SOUS bar & bistro

SOUS bar & bistro zit in het souterrain van een typisch Amsterdams pand. Je kunt er heerlijk lunchen, dineren (shared dining) en terecht voor drankjes. Op de lunchkaart vind je voornamelijk sandwiches en ‘s avonds pasta en salades. En natuurlijk ook cocktails.

In het weekend nemen ze geen reserveringen aan voor lunch, maar langskomen kan natuurlijk altijd.

Chun Café

Chun Café

‘De beste broodjes in de 9 Straatjes’, die titel is duidelijk weggelegd voor Chun Café. Die beste broodjes vind je in de Berenstraat 8.

En die broodjes heten ‘toasts’. Denk aan dikke snedes wit brood gebakken in boter. Belegd met verschillende ingrediënten en het liefste neem je ze allemaal. De opties zijn: Egg Salad, Tofu Puff, Bacon Egg Cheese en Garlic Schrimp Egg. Maar ook onze aanrader, en diegene waar Chun stiekem een beetje om bekend staat, is de Rib Eye Bulgogi. Bulwatti? Bulgogi is een Koreaanse term voor een zoete marinade waarin de stir fry beef wordt gebakken. Afgetopt met een yuzu mayonaise, die dit broodje net wat frisser maakt. Loopt het water al in je mond? Goed. We begrijpen ook dat dit broodje misschien net niet geweldig paart met je cappuccino om 10:00 in de ochtend. Geen probleem want Chun serveert ook speciale Milk en Matcha bubble tea’s met tapioca parels, aanrader: de iced matcha strawberry met boba. Heads up: deze worden vanaf 11:00 geserveerd.