10 oktober 2019, door Nina van Hilst

Wereldvoedseldag 16 oktober: Aan Tafel Tegen Honger (je kunt erbij zijn!)

10 oktober 2019, door Nina van Hilst

Wereldvoedseldag 16 oktober: Aan Tafel Tegen Honger (je kunt erbij zijn!)

Bij Bart houden we van eten. Dat moge duidelijk zijn. En dat gezond eten niet voor iedereen beschikbaar is, zijn we ons van bewust. Al staan we er soms niet genoeg bij stil. Een dankgebedje voor elke maaltijd zou eigelijk helemaal niet ongepast zijn. 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag waar Food Cabinet extra aandacht trekt voor voedselzekerheid voor iedereen. En daarom gaan ze met 500 mensen Aan Tafel Tegen Honger. In het Scheepvaartmuseum en je kunt erbij zijn. Op naar #zerohunger voor iedereen!

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag aka World Food Day is een internationale bewustwordingsdag sinds 1979 om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Te weinig voedsel en gezonde voedingspatronen zijn mondiale problemen en helaas een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Jak! Daar sta je niet dagelijks bij stil toch. Op 16 oktober 2019 is het Wereldvoedseldag. En schenken we aandacht aan deze dilemma’s. Zodat we gezamenlijk bij kunnen dragen aan #zerohunger.

Aan Tafel Tegen Honger

Aan Tafel Tegen Honger

Op 16 oktober 2019 Wereldvoedseldag gaan we met 500 ambassadeurs aan tafel tegen honger in het Scheepvaartmuseum. Deelname is kosteloos en je kunt hier bij zijn. De meeste uitnodigingen zijn al verzonden maar je kunt je via deze link nog aanmelden voor de wachtlijst. Op 16 oktober schuiven 500 mensen aan tafel in het Scheepvaartmuseum om samen met chefs als Selassie Atadika (internationale plant-forward gastchef), Joris Bijdendijk (sterrenchef van o.a. Rijks en Wils) en Samuel Levie (oprichter Food Cabinet en Brandt & Levie) aandacht te schenken aan voedselzekerheid voor iedereen. Ergens zou het wel leuk zijn als ze deze 500 mensen met honger de hele avond aan tafel laten zitten. Al staat er een diner van de chefs op de planning en meer informatie over de problematiek en oplossingen. We zijn benieuwd.

Food Cabinet

Food Cabinet

Food Cabinet is het campagnebureau dat aandacht schenkt aan het verbeteren van ons voedselsysteem. Wat cijfers: elke dag gaan er 870 miljoen mensen met honger naar bed. En elke dag sterven er 24.000 mensen aan honger en de gevolgen daarvan. Oei! Voedseltekort is niet het enige. Ongezonde voedingspatronen en afnemende biodiversiteit zijn nog enkele problemen waar we tegenaan lopen op voedingsgebied. En daar zijn oplossingen voor. Gelukkig! Food Cabinet kaart de problemen en oplossingen aan bij overheden, ondernemers, NGO’s en consumenten. Zodat we samen de wereld wat mooier kunnen maken.

Wat kun je thuis doen om #zerohunger mogelijk te maken?

Wat kun je thuis doen om #zerohunger mogelijk te maken?

Kun je er niet bij zijn op 16 oktober en doe je toch graag mee om #zerohunger te bereiken. Dit kun je thuis doen:

  • Kies voor een duurzame beland tussen dierlijke en plantaardige eiwitten
  • Eet lokaal en met de seizoenen mee
  • Verspil zo weinig mogelijk
  • Betaal een eerlijke prijs
  • Eet gevarieerd en gezond

De complete tips voor thuis lees je op de website van Wereldvoedseldag.