23 november 2018, door Maartje

Aangenaam, Dopper! (en meteen een Dopperpakket winnen)

23 november 2018, door Maartje

Aangenaam, Dopper! (en meteen een Dopperpakket winnen)

Over dat verhaal, daar willen we het hier nog eens even hebben: want al denken de meeste mensen vooral (alleen) aan die knappe (en ook hele praktische) fles; achter die fles zit dus een (goed) verhaal. Nederlands drinkwater is namelijk een van de zuiverste ter wereld en de mensen van Dopper zijn daar maar wat graag zuinig op. Sterker nog: dat water zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Vinden zij. Vinden wij ook.

In warme of ijskoude variant overigens tegenwoordig, want Dopper doet lanceert ook nog even de Dopper Insulated - een thermos-Dopper (serieus onmisbaar in Huize Bart (want warm water voor melkflesjes on the go) en op Bart HQ (want thee). Eerst even terug... 

Dopper

Dopper

Over dat schone drinkwater: laten we hopen dat iedereen, ook jij, zich bewust is van de noodzaak van schoon drinkwater: in Zuid Afrika leek het er nota bene even op dat het eind volgend jaar helemaal op zou zijn; een ramp. En ook de vervuilde oceanen zorgen op de lange termijn voor problemen. Om die reden lanceerde Dopper de Dopper Academy en initieerde de Changemaker Challenge: masterstudenten die worden uitgedaagd om hun afstudeeronderzoek te doen naar de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval. Dat deed de Dopper Academy in 2016 voor het eerst, en met verve: talentvolle studenten van verschillende studierichtingen aan verschillende Nederlandse universiteiten vonden de ‘Changemaker’ in zichzelf en hebben waardevolle kennis toegevoegd aan bestaand onderzoek of zelfs een heel nieuw onderwerp aangekaart. Hulde.

If you can’t drink the water, grab a paddle and go fix it. Said no inspirational quote ever. But this is what we’re doing nonetheless. With every Dopper we sell, we are providing people in Nepal with clean drinking water. How’s that for inspiration?

En het wordt nog leuker: sinds dit jaar is er ook een basisschool-variant gestart: de Changemaker Challenge Junior. Het idee: basisschool-klassen die samen aan de slag gaan om oplossingen te bedenken tegen de plastic-vervuiling. Hoe leuk en belangrijk vinden wij dat; het zijn namelijk (altijd!) de kleinsten die met de meest verrassende ideeën en oplossingen komen. Slim dus, van Dopper.

De ene hand wast de andere. Een mooie uitspraak die de mensen van Dopper als geen ander onderschrijven: ja, we willen schoon drinkwater en ja, we zetten ons daarvoor in. En ja, we zijn ook een bedrijf dat spullen verkoopt om winst te maken (cause that makes the world spin as well) en een deel van die winst weer in te zetten voor, juist, dat drinkwater. Om te verkopen moet je blijven vernieuwen en ook dat doet Dopper: onlangs werd onze absolute Dopper favoriet gelanceerd: Dopper Insulate. Een thermos-Dopper. Onmisbaar als je het ons vraagt, zeker nu het kouder wordt en we nog meer aan de thee zitten. Al is de fles sowieso onmisbaar sinds we een kleintje hebben en er flesjes gemaakt moeten worden, ook onderweg. Heet water in de Dopper, melkpoeder in een torentje en zo reizen we de wereld rond. Kortom: onze beste vriend is het al.

Winnen winnen winnen

Winnen winnen winnen

Natúúrlijk wil je vooral schoon drinkwater voor iedereen en dit initiatief van Dopper hoe dan ook ondersteunen. Natuurlijk. Maar ok, het is toch ook wel errug leuk om iets te kunnen winnen. Kan! We mogen van Dopper ter promotie van de Dopper Academy en de geweldige Changemakers een Dopper-pakket t.w.v. € 500 weggegeven!

Dit zit er allemaal in:

De nieuwste Dopper Insulated voor jezelf met je naam,

Een Dopper Original (voor elk van je kindjes) in een kleur naar keuze met hun eigen naam erop.

Het toneelstuk “Wow, de zee is van plastic” door theatergroep Droogwater voor de hele school op eigen locatie (zie hieronder)

Het voorleesboek “Stella & Stinky en de plastic soep” van Christine Algera

Staat daar nou een ijsbeer in de klas?

Staat daar nou een ijsbeer in de klas?

Dopper Foundation en Theatergroep Droog Water bieden dit schooljaar de kindervoorstelling (6+) ‘Wow, de zee is van plastic!’ aan. Interactief, beeldend en vooral heel grappig. Je verwacht het niet van een voorstelling over plastic vervuiling maar heus, het kan! Het verhaal gaat als volgt: de meisjes Chloe en Gaia stelen stiekem een mooie grote bal van de buurvrouw en dan verandert hun hele wereld. Op een woeste zee vol avontuur moeten ze erachter komen waarom de eerst zo mooie bal ineens dor en bruin is geworden. Hun expeditie brengt ze overal: van de noordpool tot het tropische regenwoud, van meneer El P Bear naar Dopper de Dol. Kunnen ze de wereld… eh bal nog redden? Voor €375,- komen de ijsbeer en de andere figuren uit het verhaal op school. Doet je school daarnaast mee aan de Changemaker Challenge Junior? Dan maakt de school kans op een fikse korting: de 50 beste inzendingen krijgen €225,- korting op de voorstelling.

Maar ook zonder voorstelling kunnen de kids van alles leren: in het (voorlees)boek ‘Stella & Stinky en de plastic soep’, geschreven door Christine Algera, reizen basisschoolleerlingen, de wereld rond met een pratend stinkdier om de oceanen te redden.

Last but not least is hier een heuse spreekbeurtkit te downloaden (oke, dit vinden we dus echt mega leuk). Leuke feitjes, tips om minder plastic te gebruiken en natuurlijk een lesbrief voor de docenten. Dopper

Al dat bovenstaande winnen? Jawel! Snappen wel. Meedoen is simpel: Ga naar de facebookpagina van Barts Boekje en laat onder de Dopper post achter wat jij nu al doet (of in elk geval wil gaan doen – een goed voornemen is de eerste stap!) om single use plastic gebruik te verminderen! Alleen de winnaar ontvangt een persoonlijk bericht. Veel succes!