Engeland, Londen10 april 2022, door Merche Ariza Gallego

De leukste (en lekkerste) bakkerijen in Londen

Engeland, Londen, 10 april 2022, door Merche Ariza Gallego

De leukste (en lekkerste) bakkerijen in Londen

Een pitstop bij een bakkerij voor iets lekkers en een kop koffie is een must als je je wandelschoenen aantrekt in Londen. Zin in iets zoets of juist iets hartigs? Bij deze bakkerijen kun je je hart ophalen, en daarna weer met een volle buik verder wandelen. Van broodjes en gebakjes tot aan een klassieke croissant of een bagel. Tadaa, de leukste (en lekkerste) bakkerijen in Londen.

Jolene (Redchurch St)

Jolene (Redchurch St)

Een begrip in Londen is de bakkerij Jolene. De eerste locatie is te vinden in Hackney, maar nu is daar de piepkleine bakkerij op de hoek van Redchurch St. Het is een snoezig bakkerijtje met een perzikkleurige gevel. Geen tafeltjes binnen maar wel wat bankjes buiten waar je heerlijk in het zonnetje kan zitten. Wat kun je verwachten? Goede koffie, heerlijk gebak (de walnoten-worteltaart is een aanrader) en vriendelijk personeel. Je gebakje mag je zelf pakken en je kopje koffie wordt door het raam aan je aangegeven. De perfecte plek voor een snelle koffie to go, maar let wel op dat je na je bezoek aan deze bakkerij niks anders kan zingen dan Dolly Parton’s Jolene.

Beeld via Pinterest

Arôme Bakery

Arôme Bakery

Je moet geluk hebben om een plekje te bemachtigen bij deze razend populaire bakkerij in Covent Garden, maar ook voor koffie en eten to go kun je hier terecht. Het is er natuurlijk druk om een reden, en die reden is dat ze echt fantastische lekkernijen hebben. Een hele vitrine vol met de heerlijkste baksels waar het haast onmogelijk is om maar een paar dingen uit te kiezen. Arôme kenmerkt zich door het combineren van klassieke Franse recepten met Aziatische ingrediënten. De klapper op de vuurpijl is de Honey Butter Toast, een dik en zacht shokupan brood met een krokante honinglaag. Je hoort het al, zeker de moeite waard!

 

Beigel Bake

Beigel Bake

Deze Joodse bakkerij op Brick Lane is 24 uur per dag open, dus zelfs voor een late night snack kun je hier terecht. Je raadt het misschien al maar de bagel is de focus van de bakkerij en er is eentje waar echt iedereen voor in de rij staat: de Salt Beef bagel. Huisgemaakte bagels die elke dag vers worden gebakken, zoutig vlees dat extreem mals is, scherpe mosterd en augurk. Maar ook voor andere bagels en zoetige baksels kun je hier je hart op. Verwacht geen chique zaak bij Beigel Bake, maar omarm juist een stukje East End geschiedenis in al zijn glorie.