Engeland, Londen13 juni 2024, door Merche Ariza Gallego

When in London: afternoon tea bij The Ritz

Engeland, Londen, 13 juni 2024, door Merche Ariza Gallego

When in London: afternoon tea bij The Ritz

Een geval van dat-moet-je-een-keer-meemaken: een klassieke afternoon tea in The Ritz in Londen. We kunnen geen betere plek bedenken om die traditionele high tea een keer te proberen als je in de Engelse hoofdstad bent. Het is een stuk budgetvriendelijker dan een diner in het vijfsterren hotel, laat staan een overnachting, maar het is zeker niet minder chic of bijzonder. Sowieso al naar binnen gaan in dit iconische gebouw, wat een en al historie is, is een ervaring op zichzelf. Deftige taartjes, finger sandwiches en een heus mini orkest wat de klassieke muziek verzorgt – dit is zo'n middag die je altijd bij zal blijven.

Ben je al een keer bij The Ritz geweest? Ook warenhuis Fortnum & Mason heeft een geweldige afternoon tea.

High tea in Londen

High tea in Londen

Alles aan de ervaring bij The Ritz in Londen is op en top glamour. Van de sprookjesachtige hal en de Palm Court waar de afternoon tea plaatsvindt tot de elegante obers en het servies; je voelt je echt even een prins(es). Kom wel op z’n chic, want voor de heren geldt dat je een stropdas moet dragen – ja, echt! Mocht je ‘m vergeten zijn, hebben ze zelfs een selectie stropdassen waaruit je kunt kiezen.

Maar goed, we komen natuurlijk ook voor het eten. En geloof ons, de lekkerste taartjes van de stad eet je gegarandeerd hier. De afternoon tea begint bij 76 pond per persoon, maar je kunt het zo fancy maken als je wil met een glas bubbels erbij. Geloof ons, deze ervaring wil je jezelf cadeau doen als je in Londen bent.

The Ritz London