24 mei 2022, door Iben Dekker

Wat te drinken als je niet drinkt? De heerlijke ‘tonic inspired kombucha’ van Seedlip en Butcha Kombucha is je antwoord!

24 mei 2022, door Iben Dekker

Wat te drinken als je niet drinkt? De heerlijke ‘tonic inspired kombucha’ van Seedlip en Butcha Kombucha is je antwoord!

Na een lange werkweek: it’s Friday again! En wat doen we dan? Juist, als we realistisch zijn dan liggen we meestal de hele avond voor de tv. Soms, heel soms, dan ligt de energie toch wat hoger en dan is vrijdag de avond om een drankje te doen met vriendinnen. Alleen wordt die kater de volgende dag toch steeds vervelender. Ha! Wat nou als we je vertellen dat we daar de oplossing voor hebben... Een alcoholvrij drankje - en dan moet je niet denken aan frisdrank of andere zoetigheid waarvan het glazuur van je tanden vliegt - maar eentje die echt lekker is! Seedlip is your answer. Waarom, hoe en wat lees je hieronder.

 

 

 

Over Seedlip

Over Seedlip

Seedlip is in 2015 door Ben Branson ontwikkeld om het dilemma van ‘wat te drinken als je niet drinkt?’ op te lossen. Ben begon met het distilleren van zelfgekweekte kruiden, met behulp van een kleine koperen still. Na het experimenten was het zover: de oprichting van ‘s werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije drank Seedlip. Inmiddels wordt dit magische ‘drankje’ al in veertig landen verkocht. Het assortiment biedt een enorme diversiteit aan smaken vanuit de natuur. Zo heb je de aromatische Spice 94, de kruidige Garden 108 en de Citrus Grove 42 – allemaal zonder alcohol, calorieën of suiker. Ze dienen als basis voor alcoholvrije cocktails en je kunt het dus mixen met wat je zelf lekker vindt!

Maar hoe kom je op het idee? Daar vertelde Ben Branson ons wat meer over. Het verhaal ging ongeveer zo: op een dag had Ben geen zin in alcohol. Hij wilde een alcoholvrij drankje bestellen in het restaurant waar hij at, maar dat was zo vies dat hij dacht ‘hier moet iets beters voor komen’. En dat kwam er. Een echte lekkere alcoholvrije drank, niet alleen voor mensen die helemaal geen alcohol drinken, maar zodat je de keuze hebt om ook eens wat lekkers te bestellen als je even geen zin hebt in alcohol. Geloof ons maar, dit is wat je dan wil!

Seedlip

Pop-up

Pop-up

Je leest het goed, een pop-up! En niet zomaar eentje, (maar 2); Seedlip is namelijk in samenwerking gegaan met de oprichters (één daarvan is Samuel Levie, die kun je kennen van de worsten, de recepten en de colums) van Butcha Kombucha. Zij maken op basis van kombucha fermentatie (kombucha is een sprankelende gefermenteerde thee), biologische vruchtensappen, kruiden en specerijen verschillende soorten drankjes. Butcha Kombucha begon hun frisdrank-brouwavontuur toen zij zich realiseerden hoe moeilijk het was om interessante niet-alcoholische dranken te vinden. Zo ontstond dus deze frisdrank die echt voldoet aan de eisen van goede smaak. Seedlip en Butcha Kombucha vonden elkaar in deze zelfde missie: laten zien dat alcoholvrij drinken alles behalve saai hoeft te zijn. Van 20 t/m 29 mei kun je dat gaan ervaren in de pop-up slijterij DROOG. Locatie: Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam.

Als je nou een drankje hebt gevonden wat je lekker vond en het graag nog eens zou willen, geen zorgen; dat kan! Seedlip is namelijk in samenwerking met Nix & Nix (dit is een alcoholvrije slijterij) en op hun website kun je je favoriete Seedlip drank zo vaak bestellen als je wilt.