31 oktober 2022, door Sanne Carbaat

Nix & Nix, de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland

31 oktober 2022, door Sanne Carbaat

Nix & Nix, de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland

Wel een feestje in je glas tijdens de feestdagen, maar geen pijn in je kop de volgende ochtend? Alcoholvrij it is. Nu kun je dat gelukkig bijna overal wel halen, maar een slijterij met alleen maar alcolvrije dranken? Die hadden we lang niet. Tot Nix & Nix!

 

Klinkt een beetje tegenstrijdig: een alcoholvrije slijterij, maar het kan toch echt. Er is steeds meer aanbod aan alcoholvrije varianten van vanalles, maar soms is het nog wel eens lastig om de weg naar dit aanbod te vinden. Voila, daar komen de lui van Nix & Nix om de hoek kijken. Op vier plekken in Nederland kun je hier terecht voor al je 0,0% versnaperingen.

 

Hier doen we ook af en toe wat voorwerk en onderzoek en daar komen dan van die fijne lijstjes uit. Alcoholvrije wijn, 0,0% bier en ander katervrij fijns.

Nix & Nix slijterijen

Nix & Nix slijterijen

Verwacht niet alleen een hoekje alcoholvrij bier bij Nix & Nix (overigens niets mis mee, een hoek 0,0% bier), maar ook wijn (wit, rood, rosé en bubbels) en veel sterke drank. Sterke drank? Ja, ook die zijn nu te krijgen in de katervrije varianten. We schreven al eerder over Lyre’s die allerlei likeuren op de markt bracht, maar denk ook aan whiskeys van verschillende merken, gin in meerdere smaken en ook ook andere sterke drank als vodka en rum.

 

Dat bierhoekje is ook goed vertegenwoordigd met brouwerijen als Lervig, VandeStreek, Big Drop en BrewDog.

Je vindt de Nix & Nix slijterijen in Haarlem, Heerhugowaard en Amsterdam. Zelf iets lekkers uitkiezen of een fijn proefpakket halen kan in de winkels. Voor de mensen die niet in de buurt wonen – online kan ook.

 

Nix & Nix