24 juli 2020, door Maartje

Even Alcoholvrij: 5 x de beste wijnen zonder alcohol, dit is onze keuze

24 juli 2020, door Maartje

Even Alcoholvrij: 5 x de beste wijnen zonder alcohol, dit is onze keuze

Zwanger, dry whatever month it is, antibiotica, gewoon even geen zin of nooit zin... Soms blijft de alcohol aan de kant staan en dat is maar goed ook. Alleen vinden we de frisdrank-alternatieven vaak gewoon te zoet of niet veelzijdig genoeg en, eerlijk is eerlijk, een #plop is gewoon gezellig, ook alcoholvrij. Dus gingen we op onderzoek uit en besloten dat dit de toppers zijn: 5 x de beste wijnen zonder alcohol.

VENDÔME MADEMOISELLE CLASSIC ROSÉ

VENDÔME MADEMOISELLE CLASSIC ROSÉ

Een heuse topper deze redelijk nieuwe, echt goede alcoholvrije wijn. Calorie-arm bovendien: ca. 20 kcal per glas. De Mademoiselle Classic Rosé is een fruitige bruisende roséwijn met 0% alcohol op basis van airèn en tempranillo. De zongerijpte druiven zorgen voor de frisse geur en smaak van appels en rode vruchten. Niet het welbekende appelsap-effect dus. Feestelijk issie bovendien ook.

"

Op de website van Wijnhuis Oktober lazen we hoe dat kan, een lekkere alcoholvrije wijn maken. En lazen dat dit ‘sous-vide’ gedaan wordt. Dat evaporatie proces ofwel het verdampen van de alcohol gebeurt normaalgesproken bij 78 graden. Echter dan blijft er maar weinig of geen smaak van de wijn over. Doordat de Vendôme wijnen ge-de-alcoholiseerd worden bij slechts 35 graden Celsius blijven de organoleptische eigenschappen behouden. En dat proef je! 

"

Vinada

Vinada

We blijven nog even in de roze bubbels, immers: wat is er lekkerder dan een glas ijskoude champagne? Een glas ijskoude rosé champagne, toch? Vinden wij. En dan is het zomer en dan ben je zwanger en mag je aan de ginder ale (of aan de Seedlip, aanrader!)… Dikke vette bummer. In comes VINADA, een nieuwe non-alcoholische sparkling rosé! Zonder dollen. Alcoholvrij, lekker en gewoon best wel cool. Want hier een onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Zoals we ‘m het liefst hebben dus.

"

Ook leuk om er even bij te pakken: Alcoholvrij, hoe houd je het vol?

"

Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Riesling

Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Riesling

Never underestimate the power of a goede Riesling, zelfs als-ie alcolhol vrij is! De Eins-Zwei-Zero Riesling (stille versie, er is ook een mousserende) heeft alles wat een riesling heeft: limoen, citrus, rabarber, een klein vleugje rode appel en mineralen op de achtergrond. HIj mist écht alleen maar de alcohol. De wijn heeft een bijzonder schone en pure smaak en opvallend veel structuur en lengte in de afdronk. Drink hem met een gegratineerde crostini, bloemkool met geitenkaas of een Aziatisch kipgerecht. 31 kcal per glas. De alcoholvrije wijnen van Leitz zijn wellicht de beste die je op dit moment kan vinden. Ze worden gemaakt door middel van vacuüm-kolomdistillatie. Daarmee kan de alcohol op een temperatuur van 29 graden onttrokken worden, waardoor er zo min mogelijk smaak verloren gaat. Deze tekst komt van pasteuning.nl waar je de wijn meteen kunt bestellen!

SinZero

SinZero

De kenners zijn unaniem: het Chileense SinZero is een van de weinige alcoholvrije wijnen die in de buurt van ‘echte’ witte wijn komt.

Deze Chileense alcoholvrije chardonnay met groengele kleur en geuren van tropisch fruit, abrikozen en blanke noten is één van de beste alcoholvrije witte wijnen die op dit moment verkrijgbaar is. In de smaak is deze wijn fris, met een fijne bite. De lange afdronk met fijne citruszuren maken deze wijn een echte aanrader. Deze tekst komt van de Alcoholvrijshop waar je ‘m ook meteen kunt bestellen.

Lindemans

Lindemans

Ook unaniem is het oordeel dat je het best voor een (roze) bubbel kunt gaan, vervolgens is het aanbod aal alcoholvrije witte wijnen het grootste wat niet voor niets zal zijn en pas helemaal als laatste volgende de alcoholvrije rode wijnen. Toch vaak meer bessensap dan wijn. Nu vonden we de nieuwe cabarnet sauvignon van Lindeman’s toch echt wel een aanrader! Het best licht gekoeld te drinken.