België, Gent7 oktober 2019, door Barts Boekje

Alix Table & Jardin d’Amis in Gent

België, Gent, 7 oktober 2019, door Barts Boekje

Alix Table & Jardin d’Amis in Gent

Gezellig picknicken, dagvers lunchen of origineel feesten in hartje Gent? Dan ben je bij Alix Table & Jardin d’Amis aan het juiste adres. In de sprookjesachtige stadstuin en het minstens even gezellige restaurant schuif je je voetjes onder tafel (of op het picknickdeken) om te genieten met de grote G!

Alix Table & Jardin d’Amis, Gent

Alix Table & Jardin d’Amis, Gent

Alix Table & Jardin d’Amis dankt zijn naam aan eigenares Alix Aelterman. In het statige herenhuis waar ze vandaag haar gasten ontvangt, huisde ooit de huisartsenpraktijk van haar vader. Binnen vind je nog heel wat originele elementen van het huis terug, zoals de bakstenen muren en de oude schoorsteenmantel. Buiten toverde Alix de enorme stadstuin om tot een sprookjesbos met een gezellige houten schuur. Dat het drukke Gentse stadscentrum op een boogscheut afstand ligt, lijk je bij Alix meteen te vergeten. Gezellig, gemoedelijk en groen zijn hier de sleutelwoorden.

Bij Alix Table & Jardin d’Amis ga je om te genieten van het goede leven én overheerlijk eten. In een unieke setting serveert Alix originele, huisbereide gerechten. Alles is er steeds vers en volgens het seizoen. Libanees gekruide inktvis met tomaten-koriandersalsa, rundsstoofpotje met dadels en hazelnoot, Köfte van kip met pindasaus: klinkt geweldig, toch?! Tijdens het diner kan je kiezen voor een volledig vegetarisch menu en Alix voorziet steeds ook gluten- en lactosevrije alternatieven.

Het hele jaar door geniet je bij Alix Table & Jardin d’Amis van een heerlijke lunch en op zondag is de brunch een aanrader. In de zomermaanden doe je dat trouwens al picknickend in de tuin! Je krijgt een mand met borden, bestek en co, kiest zelf een plekje uit en schuift aan bij het buffet in de serre. Van november tot maart brunch je gewoon binnen en kan je er van donderdag tot en met zaterdag ook terecht voor een heerlijk diner. In de zomermaanden maakt dat diner plaats voor een maandelijkse barbecue en wekelijkse apéro. En alsof dat nog niet genoeg is: je kan de stadstuin ook afhuren voor een babyborrel, trouwpartij of ander evenement én Alix voorziet ook feestjes op andere locaties met plezier van huisgemaakte gerechten ‘façon Alix’.

In Gent en op zoek naar onvervalste verwennerij in een magische setting? Dan heb je die alvast gevonden. Wel even tijdig reserveren voor je richting Alix trekt. Je begrijpt dat al dat moois en lekkers wel eens heel snel volgeboekt durft te zijn.