Nederland, Rotterdam10 mei 2019, door Barts Boekje

All-inclusive én vegan, het kan bij Rozey Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 10 mei 2019, door Barts Boekje

All-inclusive én vegan, het kan bij Rozey Rotterdam

Maar soms zijn er van die nieuwe concepten waarvan je denkt: ‘zo zo, die durft.’ Welnu, we hebben er een in precies die categorie: Rozey Rotterdam.

Rozey Rotterdam

Rozey Rotterdam

Dit is het allereerste allereerste all-inclusive restaurant waar je kunt genieten van biologische, vegetarische en veganistische gerechten. 55 kleine gerechtjes, op precies te zijn. In all-inclusive formaat dus, al vinden de eigenaren dat – net als wij – twee vieze woordjes.

Bij Rozey Rotterdam steekt de vork namelijk toch wat anders in het all-inclusive steeltje. Per ronde kun je twee gerechtjes bestellen, maar verder zit er geen limiet op tijd, plaats of food. Ze werken met twee prijzen: van maandag tot en met donderdag kun je voor €32,50 onbeperkt genieten. Op de weekenddagen betaal je vijf euro meer, wat neerkomt op €37,50. Alleen bij sommige dranken wordt een kleine meerprijs gerekend.

Het menu is ongeveer fiftyfifty verdeeld in vegetarisch versus vegenistisch. Toch knap hoe ze hier 55 gerechtjes in totaal van hebben kunnen maken. Vinden wij veel voor de categorie vleesvervangers en verse groenten. Waar je aan mag denken? Veggie burgers, frietjes, carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool. Klinkt prima. Ja toch.