Nederland, Amsterdam13 mei 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam-West: nNea

Nederland, Amsterdam, 13 mei 2019, door Barts Boekje

Nieuw in Amsterdam-West: nNea

Pizza en wijn. Need to say more? Deze fijne combinatie bestaat al langer natuurlijk (niet alleen in restaurants, maar ook zeker thuis. Op de bank. Op zondagavond). Bij het nieuwe restaurant nNea in Amsterdam-West tillen ze dat naar een hoger niveau. Hoe ze dat doen? Doordat bekend mixoloog en barista Salvatore Lioniello en sommelier Gianluca Pio de lekkerste wijnen uit de Italiaanse regio Campanië halen. Dit is één van de oudste wijnregio's in Italië. En laat die druivensoort nou nergens anders ter wereld groeien. Enfin, die lekkere wijn halen ze dus daar vandaan.

nNea

nNea

Genoeg uitgeweid over de wijn bij nNea (blijft een favoriet onderwerp, die wijn). Over naar de pizza’s. En dat zijn maar liefst tussen de 10 en 15 new generation pizza’s. Pizza in een modern jasje dus! Wij hebben de pizza met met mortadella, pistache en ricotta geproefd. Mjam! Heerlijk romig. Overigens is de manier waarop het deeg van de pizza wordt gemaakt heel traditioneel. Dit is namelijk die van de Napolitaanse pizza, waarbij het deeg tot wel 38 uur rijst. Pizza’s zijn bepaald geen fastfood bij nNea. Je proeft dan ook echt de liefde en aandacht die in het deeg zit. Ook zorgt de pizzaoven in het restaurant voor een ambachtelijke touch. En daar houden we van. De ultieme combinatie van oud en nieuw bij nNea! Als je daar zit te eten, hoor je af en toe een woord Italiaans uit de open keuken komen. Waan je even in Italië.

Het restaurant is vrij smal en je hebt het gevoel dat je best dicht op elkaar zit. Dus ga er zeker naartoe voor het heerlijke eten! Wees je er alleen even van bewust dat de gesprekken van je buuf goed hoorbaar zijn (en jouw gesprekken dus ook voor die buuf). Naast wijn hebben ze ook andere drankjes op de kaart. Wilt u een kop koffie toe? Kies dan zeker een heerlijk Italiaanse espresso. En haal het niet in je hoofd om een cappuccino te bestellen. Die drinken Italianen niet meer na 11.00 ‘s ochtends. En dat doen ze dus bij nNea ook niet. Geen tijd om uit eten te gaan, maar wil je wel met een overheerlijke pizza thuis op de bank? Afhalen kan!
www.nneapizza.com