Nieuw in Amsterdam Noord: Bar Boeket

Nieuw in Amsterdam Noord: Bar Boeket

Eerlijk is eerlijk: met een gezellige naam win je al de helft. Wie wordt er niet blij van Bar Boeket?! Kijk, dat dachten we al. Wil je wezen, en eenmaal daar valt een en ander ook niet tegen. Ha! Op naar Amsterdam Noord, op naar Bar Boeket.

Bar Boeket Amsterdam Noord

Bar Boeket Amsterdam Noord

Bar Boeket ligt op leuke en goed te doen fietsafstand van pont Buikslotermeer en daarmee is het een perfecte pauzeplek voor een kop koffie of lekkere lunch. Of – uiteraard – een topbestemming on its own voor het avondmaal. In zo’n 10 minuten fiets je vanaf de pont naar de postcode van Bar Boeket aan het water. Zo gezellig als de naam is ook de niet standaard menukaart met enkele klassiekers (van die zaken die je heel graag en vaak besteld) zoals brioche florentine, baguette ossenworst of een ordinaire (maar o zo lekkere0 tosti. En ook voor verrassende trek zit je hier goed: ga in dat geval voor de baguette met tuinerwtenhummus, gegrilde aubergine en waterkers. Superlekker vonden wij.
De kids kun je overigens ook schaamteloos meenemen: er is appelsap en er zijn wit broodjes met pindakaas of appelstroop. Lekker en helemaal niks mis mee.

De avondkaart ziet er ook veelbelovend uit. Wie wordt er niet blij van manchego met ingelegde druiven of kippenvleugels bij de borrel? Voor het avondmaal komen we sowieso terug want bij het lezen van het menu liep het water je onze mond: gamba’s, steak tartaar, roti met lamsoor en de bekende maar altijd lekkere panzanella.

Tot slot een kleine pluim voor de drankkaart (minstens even belangrijk): er zijn heerlijke ciders en betaalbare goede wijnen van Troppo Giovane Wine (kun je eigenlijk niet fout mee gaan).

Denk bij bovenstaand verhaal ook nog even een geel betegeld muurtje en wat terrastafeltjes onder een gezellig snoer van lampen op het terras en een leuke avond is gegarandeerd.