20 mei 2021, door Anne Abendroth

Nieuw in Amsterdam Zuid: Pizza Lab

20 mei 2021, door Anne Abendroth

Nieuw in Amsterdam Zuid: Pizza Lab

Amsterdam Zuid is weer een pizzaspot rijker. Never enough dus we keuren het goed. Want we zijn dol op the Italian cuisine. Vorige week opende Pizza Lab haar deuren op de Zuidas en kun je heerlijk genieten van een pizza op het terras. Ze serveren de pizza's zoals we 'm kennen, maar ook met een twist. Kom je maar op één manier achter hè, ha! Pizza Lab Amsterdam.

 

 

Pizza Lab

Pizza Lab

Bij Pizza Lab waan je je letterlijk en figuurlijk in de Italiaanse sferen. Het team is namelijk speciaal in de leer gegaan bij lokale boeren in Zuid-Italië om de perfecte Napolitaanse pizza te kunnen maken. En dat vinden we tof. Wat dacht je van homemade deeg dat smelt in je mond? Klink als muziek in onze oren. Pizza Lab kokkerelt met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde ambachtslieden. Zo werkt Pizza Lab met een in Nederland gevestigde Italiaan die twee keer per week verse kazen produceert met Nederlandse Buffala melk.

Enne… Het team doorkruiste het zuiden van Italië om inspiratie voor hun menukaart op te doen. Ze werkten hierbij samen met lokale boeren om de unieke en authentieke smaken van de producten te creëren.

Pizza Lab haalt haar plezier uit het creëren van nieuwe en creatieve recepten. Wat dacht je van de Fig & Morty, een niet voor de hand liggende combi van gekonfijte vijg, fior di latte, Mortadelle DOP, basilicum en citroenschil? Sounds interesting. Liever geen vlees? No problemo. Op het menu vind je ook genoeg vegetarische en veganistische en zelfs glutenvrije opties. En natuurlijk hebben ze genoeg lekkere dranken die passen bij de menukaart. Hulde.

Pizza Lab heeft een warme en uitnodigende plek in Amsterdam Zuid gecreëerd, waar menig pizza liefhebber zijn hart op kan halen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om plaats te nemen bij deze nieuwe topper.

Pizza Lab

Foto’s van via de Instagram van Pizza Lab

Op zoek naar meer Italiaanse restaurants in Amsterdam? Lees verder.

En we hebben natuurlijk ook een lijst Italiaanse restaurants door heel Nederland.