7 mei 2018, door Toine Legters

Amsterdams eerste natuurwijnfestival: VI.NO.SO

7 mei 2018, door Toine Legters

Amsterdams eerste natuurwijnfestival: VI.NO.SO

Wijnfestivallen te over ondertussen in Amsterdam maar een natuurwijnfestival was er nog niet. Enter: VI.NO.SO. De importeur YanFlorijn Wijn en Vinum Naturale halen op zondag 3 juni meer dan tien Italiaanse natuurwijnboeren naar FC Hyena.

Wijnfestival VI.NO.SO

Wijnfestival VI.NO.SO

Naast wijn drinken kan er uiteraard ook gegeten worden. Denk kazen van Abraham Kef, Italiaanse olijven en olijfolie van Olives & More. En uiteraard het eten (pizza!) van FC Hyena zoals u gewend bent, uit houtgestookte steenoven.
Mocht je gaan, voor de goede orde een kleine les in natuurwijn zodat je enigszins weet waar je over praat op het festival: natuurwijnen zijn dus wijnen van uitsluitend druiven, natuurlijk vergist, niet geklaard of gefilterd en zonder additieven. Goed, misschien is het proces nog niet helemaal duidelijk maar dan mag je de boeren het hemd van het lijf vragen. Of Esmee Langereis. Esmee is wijnjournalist en coauteur van De Grote Hamersma en komt een masterclass geven over natuurwijn. FC Hyena zou FC Hyena niet zijn als er ook niet een film werd gedraaid. Een natuurwijn documentaire uiteraard. Verder is er live muziek, van het goede soort. Alom gezelligheid.
In een notendop: Zondag 3 juni, 11:00-18:00 uur, FC Hyena, Amsterdam Noord. Tickets kunnen gekocht worden bij via www.vinosofestival.nl en zijn 9 euro voor een early bird en 12 euro voor een regulier ticket.

Liefs, Bloeme