Nederland4 mei 2021, door Michel + Renske

Annemieke’s pluktuin in Hillegom – voor zelfgeplukte verse regenboog tulpen

Nederland, 4 mei 2021, door Michel + Renske

Annemieke’s pluktuin in Hillegom – voor zelfgeplukte verse regenboog tulpen

In de lange weekenden of vrije dagen die deze komende maand voor ons in petto heeft, is er niks lekkerders dan een dagje erop uit. Dagje strand, uitwaaien in de duinen, wandeling in het bos. Of tulpen plukken in de bloemenstreek. Het Keukenhof mag dan nog potdicht zitten, op een korte afstand rijden, waan je je in een keukenhof mini versie. Aangenaam, Annemieke's pluktuin in Hillegom. En let op, hier mag zelf geplukt worden. Rijen kleurige tulpen staan door elkaar in bloei en zelf kan je tekeer gaan en een lekker bosje bij elkaar verzamelen.

 

Nog meer fijne pluktuinen in en rondom Amsterdam vind je hier. Genoeg te doen in je eigen tuin? Daar weet Mama Bart wel wat op met haar eigen huis-, tuin- en keukentuiniertips.

Pluk de dag

Pluk de dag

Het vergt wat inspanning om de tulp goed uit de grond te krijgen, maar je gaat uiteindelijk met een kleurige bos naar huis. En hé, wie is er nou vies van een beetje modderige vingers? Tulpen komen soms met gehele bol nog uit de grond. Flink goed bij de grond pakken dus die tulp, anders dan bij andere bloemen.

Zet ze thuis in een vaas, hang ze in doorzichtige flesjes aan de muur of geef ze weg – we kunnen alleen maar leuke dingen bedenken die je met je eigen geplukte tulpen kunt doen!

Bij Annemieke reken je een bescheiden 23 cent per tulp af. Geen geld dus. Je neemt een mandje waar je je tulpen in kunt meenemen. De kleuren en variaties zijn oneindig – simpele tulpen, dubbele, paars, rood, roze, geel, oranje, ga zo maar door. Ook is het mogelijk wat leuke buitenplantjes te kopen bij vertrek, mocht je daarom verlegen zitten of als je net zoals bij Bart een gat in je hand hebt qua planten kopen betreft.

Leuk uitje en leuke buit mee naar huis dus. Wel even van tevoren reserveren op de site!

Annemieke’s Pluktuin