Yo, it’s a Hotel: YOTEL Amsterdam

Yo, it’s a Hotel: YOTEL Amsterdam

In het immer fijne Amsterdam Noord rees een nieuw spiffy hotel hotel omhoog. Spiffy? Ja hoor. Hotel YOTEL Amsterdam, het onderwerp van gesprek, is namelijk - zo gezegd - het hotel van de toekomst. Het hotel staat in een circulaire wijk en dat is een bewuste keuze: naar het feit dat Noord the place to be is in het Amsterdamse, gelooft YOTEL in het investeren in zowel de toekomst als in de buurt. Vandaar dat circulaire.

Yotel Amsterdam

Yotel Amsterdam

Circulair zegt u? Come again? Dat zit zo: bewoners, bedrijven, andere (kennis)instellingen en de gemeente Amsterdam werken binnen deze circulaire stadswijk samen, en richten zich op duurzame energie, slim omgaan met grondstoffen, hergebruik, klimaatbestendigheid en duurzaam verkeer en vervoer. Spekkie naar het bekkie van YOTEL: zo produceert de groep de superslimme hotel cabins bijvoorbeeld in een fabriek waar ze kant en klaar uitrollen om zo afval en verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Zowel de vlonders en de klinkers rond het hotel zijn allemaal ‘tweedehands’ en/of gerecycled, wordt er nergens in het hotel gas gebruikt en is het dak beplant: alles om aan te sluiten met de hele circulaire beweging in de buurt. Leuk weetje (vinden wij): het hotel zelf is – uiteraard – van een duurzaam materiaal gemaakt dat er vandaag uit ziet zoals het er uit ziet, maar over 60 jaar nog steeds. Met andere woorden: het is niet of nauwelijks aan verweer en slijtage onderhevig. Duurzaam much (en willen wij dit nu ook voor onze eigen gevels).

Goede, positieve verhalen, en daar hebben we er nog een paar van: lees hier nog even onze aankondiging van YOTEL nog maar even, met daarin alle te gekke zaken die zich vanaf nu, of heel binnenkort, in Amsterdam Noord afspelen: Nieuw smarthotel in Amsterdam: YOTEL Amsterdam.

Los van al die achtergrondverhalen wil je wellicht ook gewoon weten hoe het er is?! Snappen we, en dus gingen we op onderzoek uit. Op naar Amsterdam Centraal, pontje op, een paar keer trappen en voila, we zijn in het inspirerende Amsterdam Noord, waar je YOTEL aan de Asterweg vind, niet ver van andere inspirerende duurzame plekken zoals De Ceuvel, De Ruimte en vintage walhalla Neef Louise en Van Dijk & Co. Toplocatie dus, tik box.

Kom je deze winterperiode, net als wij, in het donker aan gefietst, dan is YOTEL onmogelijk te missen. Follow the light of the discobal. Het is schier onmogelijk om niet even binnen te willen gluren. Goed idee, of je nu blijft slapen of niet (daar komen  we zo nog even op terug).

Echter: blijf vooral wél slapen. Het inchecken gaat razendsnel met dank aan de self-check. Spannend? Welnee. En als het toch niet lukt dan staan er menselijke hulpmiddelen (vriendelijk jongens en meiden) paraat. Done? Dan ga je naar rechts, houd je je zojuist verworven YOTEL-kaart voor de cardreader bij de glazen plaat en enter je je thuis voor even. Alle kamers zijn rete-slimme cabins waarbinnen je op een paar vierkante meter alles hebt wat je nodig hebt. Een gigantisch bed vooral, met een knopje kun je het hoofdeinde helemaal verticaal zetten. Perfect voor ellenlange Netflix-sessies hoor ik je denken. Klopt! De TV aan je voeten (verlicht in de kleur van je keuze: er is ook een optie discobal!) communiceert door middel van bluetooth en wifi met je telefoon. Heb je de Netflix app op je telefoon, dan kijk je dus, supersimpel, meteen alles op de TV.

 

Wat nog meer? Geen overbodige rommel op je kamer zoals een bureau waar toch nooit iemand aan zit bijvoorbeeld (je stopcontact zit naast het bed in het nachtkastje  – stop met zoeken!). En douchen doe je met – en dit vinden we heul cool – met uitzicht over de stad. Let wel: de stad ziet jou niet hoor! Zo hoog zit je. En  twijfel je toch, dan verschuil je je achter het scherm ;-). Slapen doe je als een roos met dank aan die duurzame en bovenal geluidsdichte muren – heerlijk. Een mooi ezelsbruggetje naar het ontbijt: dat is namelijk ook heerlijk. Geen gekke dingen maar precies wat je wil en nodig hebt. Vers brood. Jammetje. Ham. Kaas. Ei. Lekker.

Blijven we even aan het ezelsbruggen, dan wandelen we een rondje door hetzelfde restaurant want op die plek wordt in de avonduren een echt heel goed diner geserveerd.

Het gezellige kleurrijke lokaal wordt dan sfeervol verlicht en het sfeertje is waar we zo van houden: locals en hotelgasten in de mix (de buurt is niet voor niets populair bij jonge lui die in Noord nog knappe betaalbare woningen weten te vinden én die zich aan het circulaire wonen commiten. Zoek een plekje aan de bar op (onze favoriet) en een plek waar je zo de open keuken intuurt. Of, als we het over de lunch hebben, in een  van de zitjes waar je naar buiten kunt kijken (daar kun je ‘s avonds ook zitten alleen zie je dan niet zoveel, want donker enzo). Het restaurant is omringd is door ramen, waardoor er mega veel daglicht is. Overdag dus. Op de kaart staan vooral veel klassiekers (never change a winning team) en er is voor iedereen wel wat. Hamburger? Saté. Garnalen. Count us in.

Hadden we al gezegd dat het met de looks van YOTEL helemaal snor zit? We zijn verliefd op de blauw-witte tegels in het restaurant in combinatie met de houten tafels en open keuken: een prachtige match. Enne: ook de lampen die op verschillende lengtes hangen is meeneemmateriaal. Kan niet, we tried ;-).

 

Laatste rondje pluspunten dan nog, omdat het kan: YOTEL heeft een te gek terras pal naast het restaurant aan het water: vrij zicht en dus ook vrije zon. Perfecte stek voor de zomer van 2020, dat je het alvast weet. Tel daarbij op dat er, in diezelfde zomer van 2020, een buitenbioscoop opent in de knusse binnentuin en je hebt ons de hele zomer lang over de vloer. Nu we toch buiten zijn: we vonden de vogelhuisjes (met voer) die overal hangen en staan o zo zoet.

Blijven we binnen, dan duiken we met plezier nog een keer in de uitgebreide spelletjesvitrine die vol ligt met spellen als als Uno en Monopoly maar ook een eenvoudig stok kaarten. We like. Over duiken gesproken: dat kun je ook doen in de kleine maar erg complete hotel shop. Daar schaf je spul aan voor in je eigen minibar of to go, dat mag ook.

Je laatste duik? Die mag de enorme gym in, meteen naast de receptie. Of de site van het hotel op: Yotel