11 februari 2021, door Maartje

Top appartementen in Porto – slaap als een local.

11 februari 2021, door Maartje

Top appartementen in Porto – slaap als een local.

Als er gereisd wordt, en dat wordt er als het even kan, dan is het heerlijk om je, af en toe, te gedragen als een local. Hoe? In een ‘eigen’ appartement of een huis natuurlijk. Boodschappen doen en zelf koken. Opstaan en je onderbroek schaamteloos in de hoek mikken. Dat. Hier van Team Bart zat tips om Porto te verkennen, en waar te slapen als een local. Wel in stijl, uiteraard. – scheelt dat ook weer zoeken op ’t interweb. Oh, en als je dan toch gaat, hebben we hier tips waar je dan moet eten.

 

 

 

 

F. Apartment

F. Apartment

Houd je een beetje van een stylish huis? Dan is dit je man mét het huis. Het JF Apartment in Porto heeft een uitgebreide renovatie ondergaan en is nu de proud owner van prachtige producten ontworpen door niet de minsten: Arne Jacobsen, Steen Ostergaard, Percival Lafer, Charles and Ray Eames. Het geheel ziet er prachtig uit en niet onbelangrijk de gasten die hier geslapen hebben, zijn niets dan tevreden.

F. Apartment 

Authentic Stay Rosário

Authentic Stay Rosário

Dit apartement. Holy. Wanneer mogen we intrekken? Het pand barst bijna uit z’n voegen van de oude elementen. Te prachtig. Vervolgens een strakke inrichting met simpele maar o zo mooie details om al die oude weelde te complimenteren. En dan is er ook nog eens een aardige, flexibele host, zo vertellen velen. Boeken maar.

Authentic Stay Rosário.

Oporto Wish

Oporto Wish

Deze verhuurders nemen het ervan: ze hebben maar liefst vier appartementen in de verhuur en allemaal hebben ze hun eigen fijne ding. Wat ze allemaal overeenkomstig hebben, zijn prachtige details, ruime en luchtige kamers en midden in de stad, alles dus voor een relaxed weekend weg. De hostess beantwoordt al je vragen en schenkt als ze in een goede bui is ook een glaasje port in.

Oporto Wish.

Is wit en hout zeg maar echt jouw ding? Doe dan deze. Er is een patio en het appartement is van dezelfde verhuurders als Authentic Stay, Rosário: niets dan lof voor deze appartementen. Zoveel ruimte en licht, knap interieur, fijne details – gewoon gaan dus. De tips van de verhuurders zijn ook on point, dus je hoeft helemaal niks te missen in Porto.

Authentic Stay – Santa Teresa.

In een iets rustigere buurt maar wel om de hoek van het gezellige centrum vind je Coreto 179. Tien minuutjes lopen tussen het centrum en je bed. Best prima. Het appartement ziet er cosy uit. Je kunt er met zijn drietjes slapen, maar eerlijk denk we dat het dan net té cosy wordt.

Coreto 179.

Rosa et Al Townhouse

Rosa et Al Townhouse

Rosa et Al Townhouse is bij uitstek het hotel voor een weekend of (mid)week weg. Het kleine hotel, of zoals ze zelf zeggen, het herenhuis, ligt verstopt in een van de artistieke wijken van Porto, daar waar je kunstgalerijen en art studio’s vindt. Heerlijk om hier rond te dwalen na de hele ochtend te hebben geluierd in je bed. Zeker een favoriet. Lees hier meer.