Portugal, Porto22 augustus 2021, door Maartje

Top appartementen in Porto – slaap als een local.

Portugal, Porto, 22 augustus 2021, door Maartje

Top appartementen in Porto – slaap als een local.

Als er gereisd wordt is het heerlijk om je, af en toe, te gedragen als een local. Hoe? In een ‘eigen’ appartement of een huis natuurlijk. Boodschappen doen en zelf koken. Opstaan en je onderbroek schaamteloos in de hoek mikken. Dat. Hier van Team Bart zat tips om Porto te verkennen, en waar te slapen als een local. Wel in stijl, uiteraard. – scheelt dat ook weer zoeken op ’t interweb. Oh, en als je dan toch gaat, hebben we hier tips waar je dan moet eten.

 

 

 

 

Virtudes Loft

Virtudes Loft

Dit gloednieuwe appartement aan de Rua das Taipas, middenin het centrum, is gelegen op de bovenste verdieping van een historisch gebouw. Vanuit hier is alles te voet te bereiken. Zo is de Douro rivier om de hoek en ook de Port wijnkelders en veel leuke restaurants aan de Rua das Flores zijn dichtbij. Vanuit het modern en gezellig ingerichte appartement heb je uitzicht op de D. Luiz-brug. De keuken heeft alles om te kunnen koken en er is een grote smart tv met Netflix, maar daar ga je echt geen tijd voor hebben! Je kunt zelf inchecken via codes en een kluisje.

Vitória over the roofs

Vitória over the roofs

Middenin het historische hart van Porto vind je Airbnb studio Vitória over the roofs. In de studio vind je alles wat je nodig hebt, van fornuis, koffiezetapparaat en bestek tot vaatwasser en föhn. Je slaapt op één hoog en vanaf het balkon kijk je uit over de stad en de kathedraal. Alleen al voor het fantastische uitzich zou je hier naartoe moeten. Hoewel je vanwege de locatie misschien zou denken dat er veel geluidsoverlast is, valt dat reuze mee. Rua da Vitória is namelijk een rustige straat, waarvandaan alle highlights op vijf minuten lopen liggen, net als het treinstation. Ook bij deze studio kun je zelf inchecken.

F. Apartment

F. Apartment

Houd je een beetje van een stylish huis? Dan is dit je man mét het huis. Het JF Apartment in Porto heeft een uitgebreide renovatie ondergaan en is nu de proud owner van prachtige producten ontworpen door niet de minsten: Arne Jacobsen, Steen Ostergaard, Percival Lafer, Charles and Ray Eames. Het geheel ziet er prachtig uit en niet onbelangrijk de gasten die hier geslapen hebben, zijn niets dan tevreden.

F. Apartment 

Authentic Stay Rosário

Authentic Stay Rosário

Dit apartement. Holy. Wanneer mogen we intrekken? Het pand barst bijna uit z’n voegen van de oude elementen. Te prachtig. Vervolgens een strakke inrichting met simpele maar o zo mooie details om al die oude weelde te complimenteren. En dan is er ook nog eens een aardige, flexibele host, zo vertellen velen. Boeken maar.

Authentic Stay Rosário

Oporto Wish

Oporto Wish

Deze verhuurders nemen het ervan: ze hebben maar liefst vier appartementen in de verhuur en allemaal hebben ze hun eigen fijne ding. Wat ze allemaal overeenkomstig hebben, zijn prachtige details, ruime en luchtige kamers en midden in de stad, alles dus voor een relaxed weekend weg. De hostess beantwoordt al je vragen en schenkt als ze in een goede bui is ook een glaasje port in.

Oporto Wish

Is wit en hout zeg maar echt jouw ding? Doe dan deze. Er is een patio en het appartement is van dezelfde verhuurders als Authentic Stay, Rosário: niets dan lof voor deze appartementen. Zoveel ruimte en licht, knap interieur, fijne details – gewoon gaan dus. De tips van de verhuurders zijn ook on point, dus je hoeft helemaal niks te missen in Porto.

Authentic Stay – Santa Teresa.

In een iets rustigere buurt maar wel om de hoek van het gezellige centrum vind je Coreto 179. Tien minuutjes lopen tussen het centrum en je bed. Best prima. Het appartement ziet er cosy uit. Je kunt er met zijn drietjes slapen, maar eerlijk denk we dat het dan net té cosy wordt.

Coreto 179

Rosa et Al Townhouse

Rosa et Al Townhouse

Rosa et Al Townhouse is bij uitstek het hotel voor een weekend of (mid)week weg. Het kleine hotel, of zoals ze zelf zeggen, het herenhuis, ligt verstopt in een van de artistieke wijken van Porto, daar waar je kunstgalerijen en art studio’s vindt. Heerlijk om hier rond te dwalen na de hele ochtend te hebben geluierd in je bed. Zeker een favoriet. Lees hier meer.

Casa de Serralves

Casa de Serralves

Over kunst gesproken, zeker de moeite waard is het om een bezoek te brengen is Casa Serralves. Deze knapper dan knappe roze villa in een mooi park in Porto werd oorspronkelijk gebouwd voor graaf Carlo Albertos Cabral en is nu een museum voor moderne kunst geworden. Je kunt er helaas niet slapen (hè, jammer), maar wel kun je een kijkje nemen in de oorspronkelijke slaapkamers en door de rest van het huis dwalen. Ook kun je het museum bezoeken, in het mooie park chillen of thee drinken in het theehuis.