29 juli 2019, door Barts Boekje

Arabisch tafelen in de verborgen parel van hartje Amsterdam: de wintertuin van Hotel Krasnapolsky

29 juli 2019, door Barts Boekje

Arabisch tafelen in de verborgen parel van hartje Amsterdam: de wintertuin van Hotel Krasnapolsky

Het is bijna, bijna vreemd wanneer je hotel Krasnapolsky in Amsterdam niet kent. Of er nog nooit van gehoord hebt. Het NH hotel is immers een Nederlands icoon, met dank aan zijn prominente locatie uitkijkt op het Paleis op de Dam. Dat het eten van restaurant The White Room van top-chef Jacob Jan Boerma verrukkelijk is en met een ster bekroont werd, helpt ook. Wat veel mensen toch niet weten, is dat het hotel een werkelijk geweldige event-locatie heeft. De perfecte plek voor een New York stijl (we voelen een Waldorf-wedding hier helemaal) bruiloft, of andere fuif voor wie wat te besteden heeft. Afijn, een beeldschone plek die normaal voor het grote publiek gesloten blijft...

Arabische pop-up bij De Wintertuin in Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Arabische pop-up bij De Wintertuin in Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Uitzonderingen daar gelaten! Het hotel host namelijk binnenkort een wel heel bijzondere, en eigenlijk niet te missen (zomer) pop-up in de winterbinnentuin. Ze nodigden chef Waleed al Sadik (wij kennen ‘m ook niet maar ’t schijnt een toppertje te zijn) uit om 3 dagen lang, 8, 9 en 10 Augustus, te komen koken in de monumentale wintertuin van NH Hotel Krasnapolsky Amsterdam. De chef heeft meer dan 15 jaar culinaire ervaring in het Midden-Oosten en bouwde daar een indrukwekkende carrière op in verschillende 5-sterrenhotels.

Die ervaring, het perfect bereiden en op tafel toveren van de lekkerste Arabische gerechten voor een grote groep mensen, brengt hij die dagen lang naar een van de meest bijzonder binnen locaties van Amsterdam. Voor 65 euro kun je aanschuiven.

Voor dat bedrag krijg je, zoals dat heet, een ‘moderne Arabische ervaring’. Een showcase van kenmerkende gerechten die representatief zijn voor de moderne Arabische keuken. Ingewikkelde Arabische smaken, het rijke culinaire erfgoed en de culturele sfeer van het Midden-Oosten in een nogal bijzondere Amsterdamse setting. Het eten wordt buffetstijl gepresenteerd, er zijn mocktails (want Arabisch) en Arabische koffie. Verwacht traditionele Arabische linzensoep, Mezzeh, kip makloubeh, rundvlees Khosh Khash, verse falafel en natuurlijk zoets zoals ambachtelijke Baklava. In de prijs zitten ook mocktails passend bij het menu, jallab, Arabische koffie en frisdrank. En natuurlijk is er live Ztar-muziek en een henna-artiest.

8 – 10 augustus 2019
18.30 – 22.00 uur

Voor meer informatie en reserveringen kun je bellen met 020-5549471 of een e-mail sturen naar fb2.nhcollectionkrasnapolsky@nh-hotels.com