Nederland, Den Haag15 mei 2019, door Barts Boekje

Kijk nou, hoe klein maar fijn: Arari in Den Haag

Nederland, Den Haag, 15 mei 2019, door Barts Boekje

Kijk nou, hoe klein maar fijn: Arari in Den Haag

Arari. Arari? Arari! Rara, wat betekent Arari? Driemaal raden. Raad dan. Fout. Nog een keer. Nope, ook niet. Oké oké oké, we verklappen het: Arari staat voor Amazone, Rain Forest en River. Maar het staat vooral voor het nieuwe plant based snoezige mini-tentje in Den Haag.

Arari Den Haag

Arari Den Haag

Hoe klein ook, eigenlijk is Arari niet te missen. Want waar eerst een toko zat waar de vlag er nogal treurig bij hing (sorry, vlag), roept Arari nu vrolijk je naam. Met dank aan het terras – in de zon! –, de koffie (uniek op dit stuk van de De La Reyweg), de big ass parasol (denk jij ook gelijk aan de #umbrellagame nu? Mooi.) en de tropische bladeren op de gevel.

Eerst even terug naar de naam. Want Amazone, Rain Forest en River. Wat wordt daarmee bedoeld? Nou, het is een verwijzing naar het tropische Suriname, waar de mannen achter Arari grootse plannen hebben voor een plant based wereld dominantie. Waar ze nu aftrappen met dit kleine bazaartje, willen ze de wereld veroveren met hun smaken en producten die ze van plantje tot en met consument zelf in de hand hebben.

Wat krijg je bij Arari? Allerlei maaltijden vol fruit, groenten, volkoren granen, zaden en peulvruchten. Dat gaat van soepen en wraps tot aan smoothies, bowls en slowjuices. Heel leuk aan Arari: de prijzen zijn vrij schappelijk, denk aan een euro of vijf voor een goede superbowl vol aardbei, banaan, wortel, geroosterde amandelen, rozijnen en havermelk. Oh, en hadden we al gezegd dat ze koffie hebben?