Spanje, Mallorca21 juni 2021, door Maartje

Assaona Gastrobeach Club Palma, Mallorca

Spanje, Mallorca, 21 juni 2021, door Maartje

Assaona Gastrobeach Club Palma, Mallorca

Je mag ons malle Pietje noemen, geen probleem, maar we vertoeven (ook) altijd maar wat graag in en rond de hoofdstad waar-ever-we-ook-heen-gaan. Ook op Mallorca ja, want Palma, de hoofdstad van het Spaanse eiland, is gewoon leuk. De strandtenten in de buurt...? Mwah, die vinden we misschien vaak een tikkie posh. En de muziek staat te hard. Altijd. Maar zo niet bij Assaona Gastrobeach Club Palma. Oké, oké, toch ook wel een beetje, maar we houden het hier donders goed uit.

 

En natuuuuuurlijk hebben we meer fijne hotspots op Mallorca.

Assaona Gastrobeach Club Palma, Mallorca

Assaona Gastrobeach Club Palma, Mallorca

Waar bij de meeste clubs rond de baai van Palma – Purobeach, Nikki Beach, Anima Beach (nee, nee, nee) – de champagne steevast (te hard) knalt en je op van die kunstleren wit(achtige) bedden ligt (iew), is Assaona echt wel iets anders. Fijne welbekende boho-sfeer hier, zoals de bekende Spaanse chiringuitos op Ibiza, zeg maar, maar die je op Mallorca toch opvallend weinig treft. Ruwe houten tafels, zwaaiende extra grote mandlampen en parasols met stro omzoomd – je kent ze wel.

Natuurlijk is de setting – die geweldige plek aan de rand van het zandstrand van Portixol met een weids uitzicht op de kathedraal – niet veranderd. Het eten is ook goed: sashimi van babytarbot en Iberische varkenslende, zeebaars in een zoutkorst (jajaja), alles geserveerd door personeel in geperst woestijnkleurig linnen dat past bij de dikke kussens op de banken, de canvas zeildoeken, de Gervasoni-banken en de zeegrasmatten. Zeker goedgekeurd. Ook (heel erg) goed: hier – hèhè – geen dreunende muziek en plastic wijnglazen.

Lees hier over al onze Mallorca tips!