Nederland, Nijmegen21 juli 2023, door Julia Leijzer

Scandinavisch genieten bij restaurant Fika in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 21 juli 2023, door Julia Leijzer

Scandinavisch genieten bij restaurant Fika in Nijmegen

Fika, het Zweedse (en betere) alternatief voor ons 'vier-uur-cup-a-soup' moment. Fika is een koffiemomentje om bij te kletsen met een gebakje en fijne mensen erbij. In Scandinavische landen wordt dit meerdere malen per dag gedaan als onderbreking van werk of andere bezigheden, een momentje om te pauzeren en socializen. Iets waar wij als Nederlanders soms van kunnen leren. Want, zo'n Fika klinkt toch als het hoogtepuntje van je dag?

 

Bij Scandinavië denk je meteen aan kaneelbroodjes, esthetisch interieur en zoete lekkernijen. Laat dit nu precies zijn wat je vindt bij Fika Nijmegen aan de Van Broeckhuysenstraat. Maar, je vindt hier veel meer op de kaart en kunt hier de hele dag vertoeven met een Fika-momentje. Een ontbijt, lunch, borrel of werkdag in Fika-kantoor. Het kan allemaal bij dit stukje Scandinavië, in Nijmegen. Oh, en vergeet de binnentuin niet!

Fika menu

Fika menu

Oké, het menu van Fika is echt héél goed voor de Scandi-levensgenieters onder ons. Ze hebben hier het heerlijke smørrebrød, rijkelijk belegde boterhammen met allerlei soorten lekkernijen. En het leuke hiervan is dat je ze kunt combineren met elkaar: van alles wat en geen keuzestress. Het liefst gaan we de hele kaart af om je over ieder drankje en gerecht op te hypen, maar we kiezen voor het ‘gemak’ nog maar even het ontbijt. Skyrr cake met vers fruit, Scandi scramble, kanelbulle? Het liefste allemaal! Mimosa brunch? Ook een fantastisch idee!

 

Fika Kiøsk

Fika Kiøsk

Het wordt alleen maar beter want Fika heeft ook een kiøsk; dé plek waar je alles ook to-go kunt halen. Zo kom je niet meer onder je dagelijkse Fika-momentje uit en maak je tijd vrij voor een koffiewandelingetje met wat lekkers. Terwijl je aan het wachten bent op je chai latte of bakkie kun je rondneuzen tussen unieke vintage items die je ook nog eens kunt kopen.

Fika kantoor

Fika kantoor

Thuiswerken is helemaal van deze tijd. Hoe lekker het soms ook is (of niet), met je interieur heb je het soms even gehad. Dan even verkassen naar een plek met goed internet én waar je even uit je bubble bent. En, een plek waar je ook nog lekker kunt lunchen, want dat is dan het fijnste moment van je werkdag toch? In de flex-werkruimte bij Fika heb je dat dus allemaal. Je kunt hier gratis zitten werken of studeren en je hoeft niet te reserveren. Terwijl jij je deadlines aan het halen bent, wordt jouw Fika- moment geserveerd!

Fika Nijmegen