Nederland, Amsterdam3 november 2023, door Nikki Nederhorst

De beste Aziatische supermarkten van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 3 november 2023, door Nikki Nederhorst

De beste Aziatische supermarkten van Amsterdam

Kipsaté, bami of dumpings, ga zo maar door. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De Aziatische keuken is een andere wereld en het eten is giga geweldig. Amsterdam heeft mega veel Aziatische supermarkten die veel verschillende producten verkopen. Keuze genoeg dus voor de liefhebbers van de Aziatische keuken. Ook is een bezoek aan een Aziatische supermarkt niet alleen een boodschappenlijstje afwerken, je krijgt gelijk de unieke Aziatische sfeer mee. Wij hebben deze leukste plekken even voor je op een rij gezet, dit zijn de beste Aziatische supermarkten van Amsterdam. 

 

Dun Yong

Dun Yong

Dun Yong is een bekende Aziatische supermarkt op de Zeedijk in Amsterdam, aan de Stormsteeg 9. Ze hebben hier een groot assortiment Chinese, Japanse en Indonesische ingrediënten. Maar ook Koreaans, Thais of Indiaas. Heel veelzijdig dus. Ook hebben ze een goed verzorgde groente- en versafdeling.

En de grote verrassing van deze supermarkt is dat je met de lift naar de bovenste verdieping kan gaan en dan vind je raraaaa… een restaurant! Deze plek staat bekend om zijn geweldige ramen en is al giga populair aan het worden.

 

 

Tjin's Toko

Tjin's Toko

Tjin’s Toko is te vinden in de gezellige Amsterdamse Pijp, op de Eerste van der Helststraat 64. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappies maar je kan hier ook veel verschillende snacks en broodjes bestellen. Je kunt hier bijvoorbeeld een broodje kipsaté (€4,50) bestellen, een broodje Javaanse kip (€4,50) of een lemper (€1,50). Het is een bekende locatie voor de rasechte Amsterdammers aangezien deze supermarkt al meer dan 35 jaar bestaat!

Amazing Oriental

Amazing Oriental

De Amazing Oriental heeft meer dan twintig vestigingen, hierdoor is deze supermarkt dé grootste Aziatische supermarktketen in Nederland! Met een assortiment van meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië mogen we wel zeggen dat er voor ieder wat wils is hier.

De eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam opende in 1986 zijn deuren. Dat is ook nog terug te zien in deze vestiging. Deze kleine Oriental ademt nog de sfeer van vroeger, met mini gangpaden waar maar echt maximaal één persoon doorheen past. Met een oppervlakte van 200m² is deze Amazing Oriental de meest knusse supermarkt van allemaal.

Wah Nam Hong

Wah Nam Hong

De Aziatische toko/groothandel Wah Nam Hong bestaat al sinds 1974 en heeft meerdere vestigingen. Dit familiebedrijf was als eerste gevestigd in Amsterdam, op de Geldersekade 90. Deze supermarkt heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en een uitgebreide keuze aan producten voor de liefhebbers van de Chinese en Aziatische keuken. Bij de ingang van het pand zijn altijd 3 of 4 ‘koopjes’ van de dag. Deze producten zijn in de bonus en dus in prijs verlaagd (is dat even mooi meegenomen). Ook is hier een aangrenzende ruimte met een enorm groot assortiment aan specerijen, hete sauzen en noem zo maar op.

Seoul Food

Seoul Food

In augustus opende Seoul Food zijn deuren voor bezoekers aan de Kinkerstraat 73. Yes we love, oh yes, we do. Op het food programma staat onder andere Kimchi, een vegetarische Bibimbap en dito Chapche (Korean sweet potato noodles met groente, maar voor de liefhebber kan er ook gemarineerd rund bij), Gun Mandu ofwel Koreaanse dumplings en Pajeon, een pannenkoek met zeevruchten, om maar een paar gerechten te noemen. Afhalen gaat het credo zijn maar er is ook bier en Korean Latte. Er zijn Koreaanse koekjes en er is ijs. Maar ook verkoopt deze supermarkt natuurlijk Koreaanse producten in zijn winkel.

Hier kun je meer lezen over Seoul Food!