Geen sushi maar Don: bij Japans restaurant Don Kounosuke in Utrecht moet je zijn

Nederland, Utrecht, 5 juli 2023, door Merche Ariza Gallego

Geen sushi maar Don: bij Japans restaurant Don Kounosuke in Utrecht moet je zijn

Als fans van de Japanse keuken denken we vaak aan sushi want ja, hoe lekker is dat?! Voor wie nieuwsgierig is naar de traditionele Japanse keuken, kan het beste bij Don Konousuke in Utrecht aanschuiven. In dit restaurant specialiseren ze zich in Don, een heel populair en typisch gerecht in Japan. Dit is dan ook de focus van dit gezellige restaurant aan de Westerkade, op kruipafstand van station Vaartsche Rijn. Het begint goed met lekkere voorgerechten en eindigt net zo goed met de nagerechten, maar de showstopper van het menu is Don. Wat Don precies is en waarom het zo lekker (en zelfs leuk) is om te eten, vertellen we je.

Don Dining in Utrecht

Don Dining in Utrecht

Don of Donburi is dus een traditioneel gerecht uit Japan. Er is niet één versie van, maar juist duizenden manieren om jouw don (bowl) samen te stellen. Bij Don Kounosuke zijn ze gespecialiseerd in don als hoofdgerecht – drie keer raden waar zusterrestaurant Udon Kounosuke zich in kenmerkt.

Goed, don. Je hebt een kom, je hebt rijst en je hebt toppings. Ga voor vis, vlees of vegetarisch als focuspunt van de don. Daarna mag je drie verschillende toppings kiezen zoals wasabi, gember of zeewier.

Het leuke van het eten van don is dat je het in fases doet. Eerst proeven van de ingrediënten zoals ze zijn. Ronde twee is het toevoegen van jouw gekozen toppings. Daarna voeg je de bijpassende bouillon toe om tot de laatste hap te genieten van je gerecht, en genieten doe je bij dit restaurant! Zeker een aanrader bij je volgende bezoek aan Utrecht.

Don Kounosuke