24 mei 2018, door Maartje

Bacchus 5 jaar

24 mei 2018, door Maartje

Bacchus 5 jaar

Het Bacchus Wijnfestival zou je zomaar bekend in de oren kunnen klinken... En terecht natuurlijk. De wijn-drinkende heren-dames achter het feest organiseren het dit jaar namelijk alweer voor de vijfde maal. Een lustrum en dus niet één maar twee festivalweekends in het Amsterdamse Bos (oke oke, dat was vorig jaar ook al zo maar dat maakt het niet minder leuk). Het idee blijft zoals je gewent bent: de betere wijnen ingeschonken door mensen en sommeliers achter de beste wijnwinkels en restaurants van de stad. Alleen met een extra feestmuts dus allemaal, want 5 jaar. Hoera.

Bacchus

Bacchus

Bovendien is het festival op ons huidige lijf geschreven: Bacchus is namelijk knettertje hond- en kindvriendelijk! Lijkt niet zo bijzonder maar ga je er maar eens in verdiepen: een festival waar je het hele spul mee heen mag nemen en dan toch leuk is. Ha!

Hoe het werk? Zo: Koop een ticket (€15,-), ontvang je echt (van glas dus) glas om de rest van de dag bij te laten schenken. Beter nog: koop een ‘Dik voor mekaar’ ticket a 50 euro en krijg bij binnenkomst datzelfde glas maar dan vol met Crémant de Limoux en 10 munten die in te leveren zijn bij zowel de wijn- als de food-stands. En proeven maar. Een perfect glas wijn is al te koop voor 3 euro. O, en dansen mag: Bacchus staat ook bekend om de goede muziek en het lekkere ongecompliceerde sfeertje. Ook leuk: de ‘Vier Dikke Vrienden’-kaarten geven voor € 200,- vier personen entree, 40 munten en een fles Domaine Paul Pas Crémant de Limoux.