17 mei 2023, door Sanne Carbaat

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam (juni 2023)

17 mei 2023, door Sanne Carbaat

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam (juni 2023)

Ooolala de zon staat weer aan en dat betekent dat het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos weer terug is! In een heel kleine notendop: Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk meer dan 300 verschillende wijnen uit allerlei windstreken, hele fijne hapjes en natuurlijk sterke verhalen. Klassieke Europese varianten tot heftige nieuwe wereld wijnen. Genoeg te proosten dus.

 

Bacchus Wijnfestival bestaat in 2023 10 jaar en viert dat twee weekenden: van 2 t/m 4 juni en 9 t/m 11 juni 2023.

 

Meer wine-y news vind je hier

Bacchus Wijnfestival juni 2023

Bacchus Wijnfestival juni 2023

Tien jaar geleden alweer, times flies!

En verder is het wat je gewend bent/ zou kunnen zijn: koop een kaartje, ontvang een echt glas dat je her en der laat vullen (natuurlijk krijg je een schoon glas) en struin van van kraam naar tafel naar hooibaal om van oesters tot een sappige burger bij een glas Chardonnay of Pinot Gris te bestellen. Het voordeligste glas is vanaf 4,50 euro, maar mocht je meer en exclusiever willen, dan kan dat ook: dan moet je bij Winefield’s Auctioneers zijn.

Wat nog meer te verwachten?

Wat nog meer te verwachten?

De kleinste trekmuur van Nederland. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar we doelen natuurlijk op de bitterballen van FEBO. Andere lievelings als Compartir, SUGO Pizza en Karma Kebab zijn er ook. Voor de kids is er Chateau Migraine (heerlijk) en kunnen ze hun eigen stempelkaart vullen met dingen als limonade tappen, zweven in de zweefmolen en schminken als een tijger. Neem je hond ook gewoon mee, dat vinden ze bij Bacchus alleen maar leuk (Vin du Chien staat er voor hun op de kaart). Je kunt er proeverijen doen, er is muziek en als je nudenkt: yessss, go go go, dan vind je de tickets voor Bacchus Wijnfestival hieronder.

Bacchus Wijnfestival 2023