Nederland, Amsterdam13 april 2023, door Kim ten Have

Je favoriete wijn haal je bij wijnwinkel Cave de l’Est in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 april 2023, door Kim ten Have

Je favoriete wijn haal je bij wijnwinkel Cave de l’Est in Amsterdam

Gelegen in de Pretoriusstraat in het oh zo gezellige en bruisende Amsterdam-Oost vind je Cave de l’Est, oftewel de wijnkelder van oost (hadden we die zelf maar). Als echte wijnliefhebber ben je hier aan het perfecte adres voor alles wat je wilt weten over je favoriete drankje. Cave de l’Est is ontstaan vanuit passie die eigenaar Erik al van jongs af aan voelde borrelen. Helaas zat toen het echte borrelen er nog niet in, maar dat heeft hij de afgelopen jaren goed weten in te halen door zijn liefde voor lekker eten, gezelligheid en dat ene drankje wat daar zo goed bij past: WIJN!

 

Cave de l'Est

Cave de l'Est

Zoveel verschillende soorten maar hier word gekozen voor the best of the best! Een echte wijnspeciaalzaak met een breed assortiment van Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal tot Argentinië en verder, van klassieke wijnen tot echte natuurwijnen, van 5 euro per fles tot de meest exclusieve: de keuze is reuze. Met zo’n fles wijn erbij ben je echt even op die heerlijke vakantiebestemming tussen de wijngaarden en waar de zon net ondergaat.

De wijnen zijn speciaal uitgekozen met het oog op de unieke plek waar de druif groeit, de plek die zo van invloed is op de stijl van de wijn. Denk aan klimaat, plaatselijke cultuur, juiste bodem, rijping (in sommige gevallen hoe ouder, hoe beter), traditie en de liefde voor de wijn van de wijnboeren! Zo kent Erik niet alleen de wijnboeren persoonlijk, maar ook zijn klanten, die dagelijks langskomen voor een praatje en een flesje wijn. Al dit zorgt ervoor dat de wijnen van Cave de l’Est net een beetje dat extra krijgen. Een goed verhaal maakt alles beter, toch?

De lekkerste wijnen, kom ze proeven

De lekkerste wijnen, kom ze proeven

Loop vooral lekker naar binnen om even te winkelen, een kletspraatje maken en dan is het wijn kiezen geblazen. Laat je inpakken door alle kennis en ervaring die Erik de afgelopen jaren heeft opgedaan (met proeven, maar zeker ook uit de boeken). Ontvangst met open armen én hij vertelt je alles wat je wilt weten. Nog niet uitgepraat? Wil je nog meer weten of wil je het liefst elke wijn proeven? Kom dan gezellig langs voor de maandelijkse speciale proeverijen. Zo weet je zeker welke wijn je hart (lever) heeft gestolen, neem je meteen een flesje (of gewoon een paar doosjes) mee voor thuis of als cadeau.

Tip: heb je zondag toch nog zin in een fijne wijn voor bij de borrelplank, maar is je voorraad er weer sneller doorheen gegaan dan gedacht (oeps)? Niet getreurd, ze zijn gewoon open! Ga lekker op de fiets of aan de wandel, dan kan dat ene wijntje er zeker wel bij.

Cave de L’Est

 

 

Van Erik voor jullie, de wijntips voor in de zon:

  • Javi Revert Micalet 2020: een frisse & mineralige witte wijn uit Valencia met de focus op bijzondere inheemse druivenrassen (Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell en Verdil).
  • Clos Bellane Diamant dans un Verger Rosé 2022: fantastische zomerrosé van een inspirerende wijnmaker. Dorstlessende rosé van Grenache Noir.
  • Foradori Teroldego Lezèr 2022: een rode wijn die geschikt is om koud gedronken te worden, top met warm weer (de zomerhit!).