Nederland, Amsterdam6 augustus 2022, door Sanne Carbaat

Dé plekken in Amsterdam om een bagel te scoren

Nederland, Amsterdam, 6 augustus 2022, door Sanne Carbaat

Dé plekken in Amsterdam om een bagel te scoren

Of je nu uitgebreid gaat lunchen/brunchen of dat je er eentje haalt voor take-away en 'm ergens op een bankje oppeuzelt: een bagel is altijd een goed idee. Klassiek met roomkaas en zalm, zeker. Maar nee zeggen tegen een bagel steak tartaar? Of met beenham en brie? Denk het niet. Waar je die klassiekers en nieuwerwetse bagels haalt in Amsterdam? Leest u hier.

 

En ja, we hebben ook een lijstje voor goede bagels in andere plekken: bagels door heel Nederland.

Flo's Appetizing (West + Jordaan)

Flo's Appetizing (West + Jordaan)

Flo’s Appetizing huist aan de altijd gezellige Amsterdamse JP Heijestraat en hun Deli vind je op de Elandsgracht. Bij Flo’s kies je eerst je bagel en daarna de topping. Qua bagels is er ruime keuze. Je vindt er de usuals, zoals sesam en maanzaad, maar ook een cheesy jalapeño bagel of een garlic salt bagel voor de wat avontuurlijkere bezoeker. Qua beleg kun je extra losgaan: BLT, tuna melt (aanrader!), maar mogen we er ook als side note bij stellen dat je hier als vegan goed terecht kunt? Zo is er een heerlijke vegan cheese (die ook daadwerkelijk goed smelt). Lekker! Daarnaast zijn we allergrootst fan van de bagel met (zoals ‘ie hoort, de klassieker) gerookte zalm en cream cheese.

Flo’s Appetizing & Flo’s Deli

Eetcafé Singel 404 (Centrum)

Eetcafé Singel 404 (Centrum)

We zijn hier nog nooit binnengelopen dat het niet ramvol was, zowel binnen als buiten. De kaart lijkt veel te groot, maar als je goed oplet, zijn het veel dezelfde ingrediënten, maar dan in verschillende combinaties (al is er nog steeds heel veel keuze hoor, wees niet bang). Klassieke bagel? Geen probleem. Maar je kunt er ook één kiezen met geitenkaas en gegrilde courgette of eentje met beenham en kaas (of brie, zeker een aanrader). Binnen is het knus, buiten is het goed mensen kijken, al staat je stoel nooit op een recht stuk en moet je bij iedere beweging opletten dat je niet het kanaal indondert.

Singel 404

Zuivere Koffie (Centrum-ish)

Zuivere Koffie (Centrum-ish)

Koffie, lichte maaltijden en desserts in een vintage-chique setting met een verstopt terras aan de achterkant. Dat is lekker zitten bij Zuivere Koffie aan de Utrechtse Straat. Een soort van huiselijke knusheid, maar dan met lekkerder eten dan jij waarschijnlijk in de koelkast hebt liggen. De bagels zijn goed, gewoon klassiek goed.

Tony's NY City Bagels (Centrum)

Tony's NY City Bagels (Centrum)

Hartje Amsterdam en met een overkapping, dus hier kun je ook je bagel buiten eten als het regent (en dat is leuk mensen kijken op de Jodenbree). Al meer dan 20 jaar maken ze bij Tony’s NY City Bagel de bagel op authentieke manier: hand gerold, ondergedompeld in kokend water en dan gebakken. Ze hebben allerlei verschillende soorten bagels en heel veel soorten toppings. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt én nog afsluiten met iets lekker zoets. Ze hebben hier trouwens ook glutenvrije bagels.

Tony’s NY City Bagels

Supperette (Oost)

Supperette (Oost)

Bij Superette op het Javaplein zit je altijd goed voor je bagel cravings. Ze komen met roerei en rucola en dan kun je zelf nog je eigen extra toppings kiezen. Feta, bacon, champignons: het is jouw feestje. Of kies een deluxe (bagel met steak tartaar anyone?) of bageltosti. Het bagelfeestje is compleet als je er nog een mimosa bij bestelt.

Superette