Nederland, Amsterdam26 oktober 2021, door Esmée Rebel

Gloedjenieuwe hotspot in Oost: Bar Bachrach

Nederland, Amsterdam, 26 oktober 2021, door Esmée Rebel

Gloedjenieuwe hotspot in Oost: Bar Bachrach

Het leukste plein van Oost, onder menig Amsterdammer bekend als het Javaplein, is een hotspot rijker. In een pand naast onze lievelingstent Wilde Zwijnen vind je het zusje en nieuwe lieveling Bar Bachrach. Dit restaurant met bar serveert moderne Mediterraanse Midden-Oosterse (ja, een hele mond vol) gerechten, die rechtstreeks uit de streetbars van Libanon, Barcelona en Tel Aviv lijken te komen. Hier schuif je aan voor een goed glas wijn met small bite of om uitgebreid te dineren. En als we de eigenaren mogen geloven, is elk gerecht op de kaart een feestje. Eentje waarbij je smaakpapillen alle kanten op springen. Klinkt leuk, toch?

Bar Bachrach

Bar Bachrach

We begrijpen, jij bent benieuwd naar deze hemelse gerechten. Wat je kunt verwachten? Op het menu staan typische ingrediënten uit bovengenoemde regio, die met lokale producten worden bereid tot losse gerechten. Denk aan zeebaars, steak tartaar en vegetarische gerechten van aubergine en bloemkool, aangevuld met frisse salades. Extra leuk: je kunt ook kiezen voor het chef’s menu, waarbij je alles van de kaart kunt proeven. We like!

Wat we ook liken is het geweldige interieur. De zaak is minimalistisch ingericht met veel hout (tafels, stoelen, bar) en een zwart-witte tegelvloer. Beetje abstracte kunst en wild zwijn aan de muur, zwarte hanglampen en voilà, Bar Bachrach is af. Hier breek je de week of sluit je ‘m pas echt goed af. Hup naar Oost, is een stukkie, maar als je eenmaal binnen bent, wil je niet meer weg. Beloofd!

Bar Bachrach is vanaf 27 oktober van woensdag t/m zaterdag voor borrel en diner geopend.