Nederland, Amsterdam8 september 2017, door Maartje

Open: BAR BOUWMEESTER AMSTERDAM

Nederland, Amsterdam, 8 september 2017, door Maartje

Open: BAR BOUWMEESTER AMSTERDAM

Hallo okergele bank! Hallo fris wit gelakt lokaal aan de Rijnstraat in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid en hállo heerlijke sandwiches voor een hele schappelijke zes euro vijftig. Hallo Bar Bouwmeester!

De hele dag kun je terecht in de Rijnstraat, hoewel vooral het ontbijt en de lunch lonken. Dat ligt aan de buurt denk ik, en aan de kaart vol gerechten gemaakt met producten uit diezelfde buurt. Letterlijk welteverstaan: kaas en brood uit de straat, Saru Soda om te drinken, ras-Amsterdamse limonades, en Badeta, koffie van in de Pijp gebrande bonen.

Barts Boekje - bouwmeester amsterdam

De vegetarische burger is een echte aanrader en mocht je daar nou net geen zin in hebben, dan komt eigenaar Sander met liefde met een aantal vega-alternatieven op de proppen. Want eigenlijk kan en mag alles: ontbijt met een vette hap? Bar Bouwmeester. Dineren met een gebakken ei? Bar Bouwmeester. En dat dus allemaal in de immer gezellige Rivierenbuurt waar het 1) best leuk is maar welke 2) best nog wel een eigentijds adres kan gebruiken. Waar? Op het adres waar voorheen Lot’s Lunchroom zat, naast de Coffee Company, kan niet missen.

Barts Boekje - bar bouwmeester amsterdam

Later op de dag? Check de Bouwmeester Borrelplank met huisgemaakte babaganoush, bitterballen, bakchorizo & kaaskroketten. Nom,

Bar Bouwmeester, Rijnstraat 36