Nederland, Amsterdam23 januari 2024, door Michel + Renske

Bar Gui: de enige reden om in een Amsterdamse kelder te gaan eten

Nederland, Amsterdam, 23 januari 2024, door Michel + Renske

Bar Gui: de enige reden om in een Amsterdamse kelder te gaan eten

Er was een tijd dat je hartje centrum van Amsterdam kon overslaan voor een leuk avondje uit, maar de laatste tijd zijn we weer steeds vaker in de Grachtengordel te vinden (klinkt elitairder dan het is). Handig voor als je nog een after party gepland hebt staan of medebezoekers nog via Amsterdam Centraal richting huis moeten. Een van de nieuwe hotspots in de stad is Bar Gui, die je kunt vinden in een kelder aan de Prinsengracht.

Bar Gui

Bar Gui

Guillaume de Beer, die naam zegt je wel iets, toch? Zo niet, doe even een Google Search en zie wat voor een enorme achtergrond aan Amsterdamse horeca hij op zijn naam heeft staan. Niet per se belangrijk, maar wel leuk om te weten. Nu is het tijd voor iets nieuws. Bar Gui dus. Na behoorlijk goed struinen over de Prinsengracht, met het adres in je hand, is het niet vreemd als je er alsnog voorbij loopt. Bar Gui bevindt zich namelijk in het souterrain van een grachtenpand. Via een kleine trap naar beneden is het alsof je een speakeasy bar binnenloopt, en achter het dikke gordijn val je met je neus in de boter. Eerst nog even kiezen of je links van de keuken (wat wij deden) of rechts van de keuken (een ode aan de oude bruine kroeg) wilt aanschuiven. Vervolgens kun je kiezen voor het ‘Carte Blanche’ menu (6 gangen en amuses) of het driegangenmenu.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je begint met ‘Bread & Butter’. Geloof ons, dit is de perfecte start van de avond. Vervolgens laat je je verrassen door wat de keuken te bieden heeft. De vrolijke en behulpzame bediening verzorgt de dranken en langzaamaan komen wisselende gerechten voorbij. Bij ons bestond het menu uit prei van de BBQ, een steak die we samen konden delen en een gevulde pannenkoek met ijs en overheerlijke karamelsaus. Ondertussen verwonder je je over alle spiegels en neonoranje lichten aan het plafond (dat klinkt heel erg, wat het absoluut niet is) en je vergeet dat je in de kelder van een grachtenpand zit.