Nederland, Amsterdam22 juni 2018, door Maartje

Bar Kauffmann 2 open in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 22 juni 2018, door Maartje

Bar Kauffmann 2 open in Amsterdam Oost

We zaten destijds als een van de eersten en daarna nog heel geregeld heerlijk in het zonnetje bij het kleine en reuze sympathieke Bar Kauffmann in Amsterdam West. En sinds afgelopen vrijdag is Kauffmann nummer twee een feit en wel in Amsterdam Oost. Nom.

Bar Kauffmann Oost

Bar Kauffmann Oost

De falafel komt naar je toe deze zomer! Tenminste, als je in Amsterdam Oost woont. Daar, aan Sumatrastraat 47, openden de heren-dames (broer en zus Saskia en Thomas Kauffmann om precies te zijn, en hun kompanen natuurlijk) van Bar Kauffmann namelijk hun tweede zaak. Dezelfde naam, hetzelfde heerlijke (gezonde) aan falafel en meer gerelateerd comfort food, ander adres.

Een falafel-en-bierconcept noemen de Kauffmanners het zelf. Dat is waar ook: voor de Biri van Brouwerij het IJ, een te lekker zomers biertje, naast bekende en o zo geliefde Pita Falafel & Mango is een combi waar je een blokkie voor om mag rijden. Doen wij wel in elk geval, en velen met ons.

 

Wat hetzelfde bleef is de compacte menukaart met een select aantal Midden-Oosterse falafelgerechten zoals eerder genoemde favoriet en de nieuwste Falafel & Halloumi & Ananas.

Falafel, ja, maar ook in Oost de vertrouwde Quesadillas en Nacho cheese-schalen. In hun volle glorie. En hoewel Bar Kauffmann Oost een tikkie kleiner is dan in West (en er minder bieren koud staan op fles) werd er wel plaats gemaakt voor maar liefst tien speciaalbieren op tap, zoals de Lellebel van brouwerij De Eeuwige Jeugd en de Loki van brouwerij Walhalla.

Bovendien is het terras wel mooi het dubbele van Bar Kauffmann in West. Ha!