Nederland, Delft27 november 2016, door Maartje

Barbaar, Delft

Nederland, Delft, 27 november 2016, door Maartje

Barbaar, Delft

Op nog geen paar honderd meter van waar je de kogelgaten van de moord op Prins Willem van Oranje kunt aanschouwen – #gratisgeschiedenislesje #you’rewelcome – vind je Barbaar. Een heerlijk lichte plek om even rustig bij te komen met een goede kop koffie. Met een beetje geluk zit het seizoen mee en bestel je daar een superfijne rabarbercake bij, maar alleen al van het kleine stukje witte chocolade boterkoek dat bij de koffie hoort ga je heel gelukkig worden, trust us. Genoeg zoetigheid dus bij Barbaar, maar ook heerlijke broodjes met soep en genoeg bier en wijn op de kaart voor een stevige borrel (borrelplank met pestokaas!). In de zomer zit je top op het terras met zicht op het Prinsenhof, maar bij kou is het binnen ook prima vertoeven aan de bar of aan een tafeltje met een gezelschapsspel.

Buiten lunch en koffie is Barbaar van woensdag t/m zaterdag wat langer open (dinsdag en zondag alleen tot 18:00) en kun je ook bij ze terecht voor een diner. Woensdagavond is er één woensdaghap (zie de site voor het menu van die dag) en donderdag t/m zaterdag kies je uit vier verschillende weekspecials. Geen zorgen, hun populaire hamburger staat daar altijd tussen.

barbaar-delft-2

Ook leuk voor de (b)art fans onder ons, als je bij Barbaar naar binnen gaat vergeet dan niet even linksaf te slaan voor Kadmium. Een tentoonstellingsruimte waar kunstenaars uit Delft en omstreken hun werk tentoonstellen. Je vindt er tentoonstellingen, exposities en workshops die continue variëren en gratis te bewonderen zijn. Kun je daarna lekker aanschuiven tussen alle barbaren aan de bar! Barbaar.