16 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart Blijft Binnen: dit zijn onze favorieten podcasts

16 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart Blijft Binnen: dit zijn onze favorieten podcasts

Bibabinnen zitten it is. Dat is helemaal zo erg nog niet. Het is winter en wordt langzaam écht écht écht koud (heus). En als het koud is, kunnen we het volgende receptuur aanraden: Een van deze rode wijnen, een van deze beddengoed sets, en een winters menu erbij.

 

Voor iedereen die Netflix&Co nu wel uitgespeeld heeft (maar check hier eerst nog evenonze tips), op naar het podcasts leven! Koptelefoon op en luisteren maar.

De opbouw van deze lijst? We beginnen spannend voor de heren en de dames en ronden af met podcasts speciaal voor vrouwen. Why? Gewoon, omdat dat te leuk is.

Zelfstpodcast

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze businessideeën en gegluur naar mooie meisjes. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat..

Kwaad bloed

Dit is een podcast over zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. De gebruikte wapens? Een bijl, gif en zelfs een trein. En de daders zijn geen geweldenaars maar in de meeste zaken bekenden van het slachtoffer. Niemand wordt als moordenaar geboren, zegt een vrouw die haar echtgenoot ombracht, maar waar gaat het mis?

Serial

Een Amerikaanse podcast (Engels dus) over een moordenaar, of is die het toch niet? spannend!

De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet.15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?

BOB

Bob is een zesdelige podcast over Elisa, vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder  niet meer kan zwijgen. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan?

Laura H

In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit Sweet Lake City. Ze is ontsnapt, huilt en wil naar huis. Terug naar Zoetermeer.

De plantage van onze voorouders
De voorouders van de een werkten op de plantage van de voorouders van de ander. Samen maakten Peggy en Maartje een podcast over de Surinaamse suikerplantage Tout Lui Faut.
"

Heb je het al door? De podcasts die we luisteren gaan niet over zomaar alledaagse onderwerpen, die worden namelijk al uitgebreid besproken zo met elkaar op kantoor. De meeste die je hier ziet hebben diepgang, spanning en gaan over wat zwaardere onderwerpen.

"

Crime Junkie

True crime met elke aflevering ander onderwerp, ook deze is in het Engels. Dit is een podcast die goed is voor mensen die houden van spanning, snelheid en korte maar krachtige verhalen.

This American life

Over het dagelijkse leven, in het Engels, elke aflevering ander onderwerp.

TBS

In deze podcast volgen ze vier patiënten uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs? In zes afleveringen geeft journalist Tom Veldhuijzen een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek.

Speciaal voor vrouwen (en voor mannen die het leuk vinden)

Speciaal voor vrouwen (en voor mannen die het leuk vinden)

Tetttalk

Een podcast over boobies. Julie en Mabel zijn de breinen achter TETTALK. Samen met hun gasten duiken ze de borstenwereld in en alles wat daarbij komt kijken. Van tepels tot aan cupmaten en borsten bij mannen. Dit alles in zo’n 20 minuten per aflevering.

Hé Vrouwke Podcast

Tik je bijna de dertig aan? En komen er heel wat dilemma’s op je pad. In Hé Vrouwke nemen twee Brabantse vriendinnen je mee in de hobbelige weg naar dertig worden. Deze podcast zit vol met herkenbare en hilarische momenten.

Mayra Louise

Misschien ken je selflove blogger en Instagrammer Mayra al. Zij gelooft erin dat je je geluk niet moet laten afhangen van je kledingmaat of gewicht. En dat is precies waar haar podcastserie over gaat.