25 maart 2020, door Imara Milatz

we tippen heerlijke podcasts! (plus: Radio Radio komt met een eigen streaming platform)

25 maart 2020, door Imara Milatz

we tippen heerlijke podcasts! (plus: Radio Radio komt met een eigen streaming platform)

Tel Radio Radio plus Kornuit plus Absolut bij elkaar op en je hebt de lancering van een te gek video streaming platform. Wat zeggen we? Je hebt het goed gelezen: de bar, of noemen we het een club?, uit Amsterdam (Westergas)  lanceert een online platform waar dagelijks dj-sets, talks en interviews op de planning staan. Niet meteen denken 'dit is er weer een tussen alle opkomende platformen' want deze is er een uit duizenden. Beloofd. Feluid aan voor al je background vertier en je komt de dag, week (hoe lang het ook gaat duren) wel door. O, en lees ook verder voor allerlei luistertips aan de beste (lekkerste!) podcast du moment.

Radio Radio

Radio Radio

Al die geplande boekingen met die toffe artiesten maar cancelen? Nee joh! Dat is wat ze gedacht moeten hebben bij Radio Radio. Iets in de trant van: ‘er moet vast wel een manier zijn waarop we de planning lekker door kunnen laten gaan’. Het antwoord is de geboorte van een nieuwe streamingsdienst. Met de hulp van sponsoren als Kornuit en Abslout erbij, et voila, je bent er. Luisteren doe je naar een line-up met boekingen die Radio Radio de komende weken al had staan zoals Carista, Elias Mazian, Moody Mehran, Vic Crezée en enkele buitenlandse special guests (spannend!). Er wordt de komende twee weken gestreamd vanuit de studio of huiskamer van dj’s, artiesten en sprekers, dus ook dit gaat helemaal volgens de richtlijnen.

Maar goed, uiteindelijk wil je nu gewoon luisteren hoe dit klinkt. Daarvoor vind je de streams niet alleen op Facebook maar ook op een eigen platform. Ook ben je op dit platform om te doneren aan een goed doel en/of aan Radio Radio. Zo kan jij, de community, bijdragen aan de dancescene maar ook het Rode Kruis of UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. En daarom noemen we het maar nog een keer, Radio Radio is er een uit duizenden. Go listen to the radio!

Radio Radio

Koptelefoon op en luisteren maar. Luisteren naar muziek, luisterboeken, podcasts. De ultieme secundaire bezigheid. Een kleine greep uit onze favoriete podcasts vind je hier onder. Gaat de dag zo lekker snel voorbij.

Wat schaft de podcast

Wat schaft de podcast

Allereerst is het gewoon een stinkend goede podcast over een onderwerp waar we allemaal graag over praten: eten en drinken. En laat je je daarover wel goed vertellen door mensen die verstand hebben van zo’n lekker onderwerp. Wie dat zijn? Jeroen Doucet en Jonas Nouwen, de mannen die alles aan elkaar vertellen in Wat Schaft de Podcast. En dat is net zo interessant voor de niets-kunner als de alles-kunner.

 

Mijn Vader is een Afhaal Chinees

Mijn Vader is een Afhaal Chinees

Alleen al de naam van de podcast geeft genoeg reden om er een keertje naar te luisteren. Wees gewaarschuwd want na een keer luisteren blijf je haken aan Mijn Vader is een Afhaal Chinees. Het is zó leuk en letterlijk heerlijk om naar te luisteren. In de podcast gaat Felicia Alberding op onderzoek uit naar allerlei lekkers wat de wereld te bieden heeft. En dan met name wereldgerechten van ver buiten alles wat de Nederlandse keuken kent. Wat je dan leert is bijvoorbeeld het antwoord op hoe het dan toch mogelijk is dat een broodje döner kebab vooral diep in de nacht als dronkemansvoer gegeten wordt. Laat Felicia in haar driedelige podcasts vertellen over zaken waarvan je niet wist dat je ze wilde weten.

Mijn Vader is een Afhaal Chinees

 

Wijncast

Wijncast

Eten en drinken, onlosmakelijke met elkaar verbonden. Ook onlosmakelijk verbonden is Barts Boekje en wijn, wijn en Barts Boekje. Dus natuurlijk luisteren we graag naar de Wijncast. Want hartstikke waar: over wijn raak je nooit uitgepraat. Waar ze dat als geen ander weten is bij deze vriend: Dennis van den Buijs. Hier luister je plus-minus dertig minuten naar wijn en alles wat er mee te maken heeft. Daarbij voert hij ook wijngesprekken met meerdere wijnkenners. Luisteren doe je, inkoppertje, het lekkerst onder het genot van een goed glas wijn.