7 november 2017, door Maartje

Bart Bouwt: 3 inspiratietips voor verwarming in je badkamer

7 november 2017, door Maartje

Bart Bouwt: 3 inspiratietips voor verwarming in je badkamer

Winter is coming. Wat betekent dat rillend onder je warme douche vandaan stappen ook weer aan de orde van de dag (ochtend) gaat zijn. Hoeft niet: er bestaan tegenwoordig dus écht slimme en snelle alternatieven op de ouderwetse radiator die je badkamer snel warm te krijgen en er nog goed uitzien ook. Ha! En dus 3 inspiratietips voor verwarming in je badkamer.

Elektrische radiator

Elektrische radiator

Deze vind ik dus best wel briljant… Herinnert u zich het ouderwetse (stroom vretende) elektrische kacheltje van vroeger nog? Die werd er bij ons thuis vroeger vaak bij getrokken om een ruimte even snel warm te krijgen. Niet goed voor de energierekening, noch voor het milieu (maar daar maakten we ons destijds lang zo druk niet om). En toch zou het best lekker zijn om dat kacheltje af en toe weer aan te slingeren aangezien de badkamer van ons niet altijd warm hoeft te zijn. Wat blijkt? Er bestaat dus een alternatoef en het ziet er nog goed uit ook! De twee zwarte pijpen van het plaatje is namelijk, jewel, een elektrische radiator. Stekker even in het (geaarde) stopcontact en klaar ben je!

(de foto hiernaast komt via Pinterest en het Voorlichtingsbureau Wonen)

Koperkleurig handdoekenrek

Koperkleurig handdoekenrek

Handdoekenrek of radiator? Of allebei? Het gevalletje hiernaast met de opgerolde handdoeken vonden we op e-bay voor 125 dollar. Hoe gezellig. Overigens was er ook van hetzelfde materiaal een zigzaggend rek, ook leuk.

Al gaat er weinig boven een klassieke look, eventueel in een nieuw jasje: de radiator van koperen buizen kan iedere een beetje handige handyman voor je maken en functioneert met de rode draaiknoppen. Dus uit als het niet nodig is, ook fijn. Liever toch een standaard ‘klassieke’ radiator in je badkamer? Dan is de Vasco handdoekradiator BB een prima en degelijk alternatief

Vintage look

Vintage look

Al gaat er, in mijn optiek, uiteindelijk niks boven een vintage gietijzeren radiator – overal in huis, ook in de badkamer. Nu zijn de echte klassieke radiator natuurlijk alles behalve zuinig. Is ok, er zijn genoeg mooie alternatieven die dat wel zijn. Wij hebben een radiator in huis van DRL Royale, een merk dat nieuwe radiatoren met een oldskool look produceert, óók in mini variant met slechts een paar verwarmingselementen. Ideaal dus voor een kleine ruimte zoals de badkamer.

Mocht je nou toch iets anders willen, en je ruimte is niet al te vochtig, dan is het ook te gek om je radiator oud roze te spuiten: prachtig in een badkamer die overheersend wit of zwart-wit is (roze radiator via Roomed).