22 juli 2019, door Barts Boekje

Bart Bouwt: de trend die we (allemaal?) in huis willen: pampasgras

22 juli 2019, door Barts Boekje

Bart Bouwt: de trend die we (allemaal?) in huis willen: pampasgras

Pampas! Zo heten die wuivende stengels dus die je lately o-ver-al ziet. Van dat pluimige wuiverige aaibare fluweelzachte pastelroze grasstengels. Wij maar zoeken en gokken en gissen hoe we aan die krengen konden komen... Wat blijkt: als je de juiste naam maar weet, dan vind je ze wel. Hoewel... Het aanbod is nogal van het 'kaf van het koren' (we bestelden de pampas knapperds al eerder via Alibaba, u weet we, die cheap ass bestelshop, maar die waren het heel erg net niet. Brand daar je vingers niet aan maar doe je voordeel met onderstaand Pampas lijstje!

Pampas

Pampas

Nee hoor, we zijn helemaal, absoluut, allerminste, helemaal niks noppes nada van de allerlaatste trends. Gaat heen. Nee, onze Bart Bouwt inspiratie, de do’s en don’t die we toe willen passen op ons eigen huis, zijn het liefst tijdloos en hebben we op gedaan tijdens onze reizen. Lucky us.

Maar soms… Soms komt er eentje voorbij die we vaak spotten en waar we niet omheen willen. Zo’n trend die wat ons betreft een tijdloze klassieker blijkt. Een blijvertje. Zo ook het verhaal met de zacht roze pampas takken. Je decoreert er eigenlijk alles mee en maakt vab een saai hoekje in huis meteen een eyecatcher (hoe groter hoe beter!). O, en het is 1000% het ultieme stylingmateriaal voor je romantische boho bruiloft of je ‘kijk ons eens uitpakken’ thuisdiner.

De, het liefst grote takken (lekker uitpakken is het credo), zet je, hoe eenvoudig, zonder water in een mooie vaas. Pampas staat vooral prachtig in een interieur met vooral natuurlijke tinten maar is je huis een kleurenbom (leuk!), dan brengt pampas precies die rust die je zocht.

Alleen… waar halen we ze? We hebben ons rot gezicht. Interieurwinkels, tuincentra… Maar echt een vast en goed fysiek adres hebben we nog niet kunnen vinden. Hoewel… We fietsen pas (met een rotvaart) over de De Clerqstraat in Amsterdam en spotten toen in een ooghoek een paar roze varianten, maar zagen niet de naam van de winkel (en geen tijd om terug te gaan – only human). Dus: wie het weet mag het ons zeggen! Maar online bestellen is zoals altijd het credo: je vind de takken in overvloed op Etsy en Aliexpress. (net besteld, we laten je weten welke het mooist zijn!).

Een paar Nederlandse websites die het verkopen zijn er ook. Kijk bijvoorbeeld even op Tuinplant.nl, GroeneParadijs.nl of op Bakker.com.

 

Pampasgras Inspiratie walhalla

Pampasgras Inspiratie walhalla

Wist je dat er zelf hele Pampasclubs te vinden zijn? Zo volgen we nu al een poosje de om-te-smullen Pampas People, L.A. based (uiteraard willen we bijna zeggen). Ze hebben ook een Etsy shop (maar denk aan de invoerrechten! Liever speur je naar iets Europees).

Van de Pampas People leerden we dat pampasgras écht geen water nodig heeft. Wel met de H2O bij je knappe stengels. En hoe je de grassen het allermooist verwerkt in je eigen huis, op je eigen feest en wat een ‘pampas wondferland is’. See for yourself 😉